Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη χρηματοδότηση με κονδύλια του τμημάτων του τείχους που ήθελε να ορθώσει ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Τραμπ είχε κηρύξει το 2019 κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να διατεθούν πόροι από τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα της χώρας, αλλά την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε ο διάδοχός του Τζο Μπάιντεν τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου, μ’ ένα από τα πολλά εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε διέταξε να παγώσουν όλα τα πρότζεκτ για το τείχος και να γίνει έρευνα για τη νομιμότητα της χρηματοδότησής του και των συμβολαίων με τους εργολάβους.

«Το υπουργείο Άμυνας προχωρά στην ακύρωση όλων των πρότζεκτ κατασκευής τμημάτων του συνοριακού φράκτη με κονδύλια που προορίζονταν αρχικά για άλλες στρατιωτικές αποστολές, σχολεία παιδιών στρατιωτικών, κατασκευή στο εξωτερικό στρατιωτικών υποδομών σε χώρες-εταίρους και τον εξοπλισμό των εφέδρων και της εθνοφρουράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζαμάλ Μπράουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα χρήματα θα επιστραφούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, αλλά πιθανώς να πρόκειται για αρκετά δισ. δολάρια.

Πηγή: patrastimes.gr