Γεμάτη είναι η ατζέντα σήμερα για τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς αναμένονται οι αφίξεις των υψηλών προσκεκλημένων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ηδη από χθες το απόγευμα βρίσκεται στην χώρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει συνάντηση τόσο με τον κ. Μητσοτάκη, όσο και με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται οι αφίξεις των υπολοίπων προσκεκλημένων, όπως ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μ. Μισούστιν, η άφιξη της Φλοράνς Παρλί, αλλά φυσικά και η άφιξη του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα.

Επίκεντρο της σημερινής ημέρας θα αποτελέσει η νέα Εθνική Πινακοθήκη όπου ο πρωθυπουργός και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι για την αυριανή παρέλαση στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, θα δουν από κοντά τους πίνακες της έκθεσης «Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της» με έργα από τις συλλογές της του 19ου αιώνα.

Στην Εθνική Πινακοθήκη θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Patrick Maisonnave, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ζαν Λουκ Μαρτίνες.

Το πρόγραμμα για τις σημερινές εκδηλώσεις

  • 11:00: Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου – Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο
  • 11.45: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 12:30 Κατ’ ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία Άντρη Αναστασιάδη
  • 14.00: Άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
  • 14.30: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
  • 18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.
  • 19.05: Άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλορένς Παρλί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • 20:30 Επίσημο Δείπνο

Πηγή: patrastimes.gr