Ένα θρίλερ βιώνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο θεατρικός επιχειρηματίας Πάνος Κατσαρίδης και οι εργαζόμενοι στο Παλλάς, που ετοιμάζονται για την πρεμιέρα του έργου «Το τρίτο στεφάνι», στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την πανδημία, τα οποία -όπως ακούγεται- ετοιμάζεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση, τα θέατρα θα λειτουργούν με 30% πληρότητα.

Παράλληλα, όμως, μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων σε μικρούς και μεγάλους χώρους. Έτσι, λοιπόν, τα θέατρα που διαθέτουν από 300 θέσεις και πάνω δικαιούνται να φιλοξενήσουν σε αυτή τη φάση -που η Αττική διανύει περίοδο υψηλού κινδύνου- έως 150 άτομα, ενώ για εκείνους που έχουν χωρητικότητα μικρότερη των 300 ατόμων το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο θα είναι τα 90 άτομα. Στην περίπτωση του Παλλάς, όμως, που χωράει 1.500 θεατές, το πλαφόν των 300 ατόμων ισοδυναμεί με λουκέτο. Αποτέλεσμα; Το «Τρίτο στεφάνι», με πρωταγωνίστριες τη Μαρία Κίτσου και τη Μαρία Καβογιάννη, βρίσκεται πλέον στον… αέρα.

«Αυτό που ζούμε είναι το απόλυτο θρίλερ! Το 30% που μας δίνουν είναι καταστροφικό, πόσο μάλλον με πλαφόν στα 150 άτομα. Χωρίς το πλαφόν μπορούμε να παλέψουμε και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Είμαστε όλοι μια γροθιά και έχουμε αποφασίσει να δώσουμε τη δική μας μάχη στο τόσο άγριο τοπίο που υπάρχει. Αν δεν αποσύρουν το απαγορευτικό πλαφόν των 150 θεατών, η παράσταση δεν μπορεί να γίνει» δήλωσε στο enikos.gr ο θεατρικός επιχειρηματίας Πάνος Κατσαρίδης και συνέχισε: «Μας αδικούν, μας βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό και μας οδηγούν να αναστείλουμε τη λειτουργία μας και να αφήσουμε άνεργους δεκάδες εργαζομένους. Είμαστε πανέτοιμοι για την πρεμιέρα μας και με αυτά τα ανεκδιήγητα μέτρα έχουμε παραλύσει. Οταν σου δίνουν το 10% της συνολικής χωρητικότητας του Παλλάς, είναι σαν να σου λένε “κλείσ’ το κι άσε τόσο κόσμο άνεργο”».

Όπως έγινε γνωστό, ο Πάνος Κατσαρίδης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Παλλάς, στην πρόβα της παράστασης, με σκοπό να ενημερώσει τον πολυπληθή θίασό του, με σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, αλλά και όλους τους συντελεστές της εν λόγω υπερπαραγωγής, ότι με το που θα αναγγελθούν τα μέτρα αυτά που έχουν δρομολογηθεί θα πρέπει να σταματήσει η δουλειά και να μπει προσωρινά λουκέτο στο εμβληματικό θέατρο.

Πηγή: espressonews.gr