Τα νέα μέτωπα που θα ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Αθήνα των τελευταίων εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές, επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση.

Πολλοί εξ’ αυτών ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικοί φορείς και επιστρέφοντας να διασπείρουν άθελά τους τον ιό. Έτσι, θα επανέλθουν τα self test.

Παράλληλα, την Δευτέρα στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς δεν αποκλείεται να ακούσουμε ότι θα υπάρξει διεύρυνση των κατηγοριών πολιτών που θα κάνουν την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Δωρεάν δυο self test για κάθε ταξιδιώτη
Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που είναι στο τέλος των διακοπών τους καλούνται να κάνουν χρήση δυο δωρεάν self test.

Από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου τα εργαλεία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου θα διατίθενται σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού) και σε μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών.

Έτσι, θα γίνει ενός είδους ιχνηλάτηση η οποία θα αποτρέψει αν όλα γίνουν σωστά την διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Οι ειδικοί επίσης απευθύνουν έκκληση σε όσους γυρίζουν από διακοπές να αποφύγουν να συναντήσουν για ένα διάστημα 7 -10 ημερών, ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Περισσότεροι στην λίστα για την 3η δόση;
Με τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί από τις αρχές του χειμώνα αλλά και τους άνω των 70 ετών να μετρούν ήδη αρκετούς μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, ο χρόνος έχει αρχίσει και πιέζει για την αναγκαιότητα 3ης δόσης αφού αναπόφευκτα η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται την Δευτέρα 30/08 στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών να ακούσουμε ότι μπαίνουν και άλλες κατηγορίες στην λίστα του τρίτου «τσιμπήματος».

Επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών
Όσο τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά και τα κρούσματα στα ύψη τόσο παραμένει στο τραπέζι η πιθανότητα επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, με τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες δυνάμεις να είναι πρώτοι στη σειρά, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για την εστίαση. Στο τραπέζι υπάρχει και ο Δημόσιος Τομέας όπως και οι εκπαιδευτικοί.

Μέχρι στιγμής οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά ήδη γίνεται συζήτηση για εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, ενώ ειδικά στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναζητείται ο τρόπος καθώς δε θα είναι εύκολη η αναπλήρωση των κενών.

Πηγή: patrastimes.gr