Μπορεί όλοι να ψάχνουν την Ντίνα Κώνστα για να μάθουν νέα της, ωστόσο η ίδια δεν μένει πλέον στην πρωτεύουσα, αλλά αρκετά μακριά από αυτή, μαζί με τα αγαπημένα της ανίψια.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Η θρυλική «Ντένη Μαρκορά» από τους «Δυο ξένους» αποφάσισε με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού να αφήσει το κλεινόν άστυ και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, εκεί όπου ο Covid-19 δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Φειδωλή στις απαντήσεις της και μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, η σπουδαία ηθοποιός δεν δίστασε να μας εκμυστηρευτεί ότι εδώ και έναν χρόνο αποφάσισε να βρει καταφύγιο δίπλα σε πολύ δικούς της ανθρώπους. «Είναι αλήθεια ότι έχω φύγει από την Αθήνα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας» ήταν η απάντηση της μεγάλης ηθοποιού στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής, όταν ρωτήσαμε να μάθουμε νέα της, ενώ η πολυαγαπημένη της ανιψιά μάς μετέφερε ότι η Ντίνα «δεν μένει στην Αθήνα».

Πάνε περίπου 15 μήνες από τότε που η Ντίνα Κώνστα με το ξέσπασμα της πανδημίας και έπειτα από προτροπή των ανιψιών της αποφάσισε να αφήσει το σπίτι της στο Παγκράτι και να μεταφερθεί εκτός Αθήνας. Αλλωστε η ίδια, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο επάγγελμα το οποίο λάτρεψε από μικρή κοπέλα. Τα 83 χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη της, καθώς και οι δεκάδες ρόλοι τους οποίους έχει ερμηνεύσει, δεν της έχουν αφήσει κανένα απωθημένο, παρ’ όλη την αγάπη που γνωρίζει από τον κόσμο ακόμα και σήμερα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν φύγει από πάνω της.

Την τελευταία φορά που μίλησε ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η ίδια είχε λυγίσει από τον θάνατο του καλού της φίλου και συνεργάτη στους «Δυο ξένους» Δημήτρη Τσούτση.

«Βούρκωσα»

Η Ντίνα Κώνστα είχε αναφέρει τότε στην «Espresso» για τον «Νικηφόρο»: «Βούρκωσα όταν ένας φίλος μού τηλεφώνησε για να μου πει ότι έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης. Αυτός ο υπέροχος άνθρωπος, που γέμισε ζωή και χαρά τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο,τι και να πω για τον Δημήτρη είναι λίγο. Εξαιρετικός φίλος, σπουδαίος ηθοποιός, ήρεμος χαρακτήρας, που έλεγες να μη σταματήσουν ποτέ οι συνεργασίες μαζί του. Μας γνωρίσατε μαζί από τους “Δυο ξένους”. Ομως είχαμε συνεργαστεί πολλές φορές και στο παρελθόν στο θέατρο. Πολύ ωραίος άνθρωπος… Δεν μπορώ να ξεχάσω το χιούμορ του, που τον συντρόφευε σε κάθε του στιγμή, σε κάθε του γύρισμα. Επίσης ο Δημήτρης έκανε πολλά πράγματα μαζί, κάτι που συμβαίνει με ελάχιστους συναδέλφους. Ο Δημήτρης έπαιζε στο θέατρο, στην τηλεόραση, ζωγράφιζε, τραγουδούσε. Ηταν μια αστείρευτη πηγή ζωής και έμπνευσης. Δεν απείχε από τη ζωή. Ηταν ζωή από μόνος του. Γι’ αυτό και έπεσα από τα σύννεφα στην είδηση του θανάτου του. Πιστέψτε με, ο Δημήτρης θα είναι από τους πολύ καλούς συναδέλφους μου που θα μου λείψουν» είχε πει τότε.

Η Ντίνα Κώνστα σε παλιότερες συνεντεύξεις της είχε εκμυστηρευτεί ότι τα γυρίσματα για τους «Δυο ξένους» ήταν επίπονα και διαρκούσαν πολλές ώρες, ενώ ο ρόλος της «Ντένης Μαρκορά», που αγάπησαν γενιές και γενιές, για την ίδια ήταν απλά ένας… ρόλος!

Πηγή: espressonews.gr