Μεγάλη κινητοποίηση στη Ρόδο από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό με πλωτά σκάφη για να βρεθεί ένας Νορβηγός τουρίστας, καθώς με ανάρτησή του στο Facebook απειλούσε να αυτοκτονήσει επειδή τον κατηγορούσαν για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο άνδρας αποδείχτηκε ότι επιχείρησε να σκηνοθετήσει την εξαφάνισή του, αλλά οι φίλοι του θορυβήθηκαν καθώς δεν το γνώριζαν και κάλεσαν τις Αρχές. Τελικά ο Νορβηγός βρέθηκε να κρύβεται σε έναν θάμνο στην περιοχή Γλυφάδα της Ρόδου!

Το χρονικό της εξαφάνισης
Όλα ξεκίνησαν στη μία το μεσημέρι χθες, όταν το κέντρο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης ειδοποιήθηκε από αντίστοιχες υπηρεσίες και πολίτες της Νορβηγίας, ότι ένας πολίτης της χώρας, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο αυτές τις μέρες για διακοπές, είχε προαναγγείλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πρόκειται να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες, που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» η κλήση έγινε στο πανευρωπαϊκό τηλεφωνικό κέντρο διάσωσης (112) το οποίο έλαβε ειδοποίηση ότι ο νεαρός, που βρίσκεται στη Ρόδο για διακοπές, είχε μεταβεί σε παραλία του νησιού (εκτιμάται ότι ήταν κοντά στην περιοχή Μονολίθου και Σιαννών) και προειδοποιούσε ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το εξής μήνυμα:

«Ευχαριστώ πολύ όλες και όλους σας για τις καλές αναμνήσεις. Γνωστούς και αγνώστους. Έχασα τον κόσμο και την εμπιστοσύνη μου σε αυτόν. Καταγγέλθηκα αδίκως για σεξιστική επίθεση και είναι κάτι άδικο και ανυπόστατο. Δεν το διανοούμαι αυτό αλλά και δεν γνωρίζω αν μπορέσω να το διορθώσω και να αποδείξω την αλήθεια. Για το λόγο αυτό επιλέγω εγώ να δώσω την θανατική μου ποινή. Κι ελπίζω να το πετύχω».

Συναγερμός στις Αρχές
Αμέσως ενημερώθηκε για τον τουρίστα η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καθώς επίσης το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου και ο Λιμενικός Σταθμός της Χάλκης.

Το σημείο που προσδιορίστηκε (από τις πληροφορίες, που έδωσαν οι φίλοι του) εκτιμάται ότι ήταν στην περιοχή ανάμεσα σε Μονόλιθο και Σιάννα. Για το λόγο αυτό επιστρατεύθηκαν και ειδικοί δύτες που πήραν μέρος στις έρευνες, καθώς επίσης και δύο πλωτά σκάφη με ειδικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, από τη Ρόδο και τη Χάλκη αντίστοιχα. Αντίστοιχη παράλληλη έρευνα διενήργησαν και στελέχη της αστυνομίας της περιοχής μας, Πυροσβέστες κι εθελοντές, συγκεντρώνοντας σχετικές πληροφορίες σχετικά με το Νορβηγό τουρίστα στα νησιά μας.

Προσωπικά του αντικείμενα εντοπίστηκαν το μεσημέρι στην παραλία της Απολακκιάς. Ο αγνοούμενος διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου και είχε επισκεφθεί το νησί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε στην περιοχή της Γλυφάδας να κρύβεται μέσα σε έναν θάμνο.

Σε βάρος του αναμένεται να κινηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για άσκοπη αναστάτωση και κινητοποίηση που προκάλεσε στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: patrastimes.gr