Τα δικαστήρια της χώρας θα ενισχυθούν με 100 δικαστικούς υπαλλήλους του κλάδου γραμματέων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα διευκολύνει με όσα μέσα διαθέτει τη συμμετοχή των υπαλλήλων σε εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας απευθύνοντας χαιρετισμό στο σημερινό διαδικτυακό σεμινάριο δικαστικών υπαλλήλων που διοργάνωσε η Γενική Επιτροπεία των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαστηρίων με επιπλέον 100 θέσεις κλάδου ΔΕ Γραμματέων, από επιλαχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2017 και επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης την απόφαση του ΑΣΕΠ ως προς την επέκταση του υφιστάμενου διαγωνισμού για τη στελέχωση των δικαστηρίων, και προανήγγειλε την πλήρωση επιπλέον θέσεων από τους διαγωνισμούς 1Κ/2017 και 2Κ/2017 του ΑΣΕΠ μέσα στο 2021.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιάρας «μετά από χρόνια στασιμότητας, η Δικαιοσύνη στελεχώνεται με τον αναγκαίο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων» και τόνισε: «Υπουργείο, ηγεσία της Δικαιοσύνης και δικαστικοί υπάλληλοι, είμαστε φυσικοί σύμμαχοι για την προάσπιση του κράτους δικαίου».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας επανέλαβε τη δέσμευση της Πολιτείας να παράσχει στη Δικαιοσύνη, πέρα από τα θεσμικά εχέγγυα, τα αναγκαία τεχνολογικά εργαλεία για την προάσπιση της ανεξαρτησίας και τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας:

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προτεραιοποιήσει στο Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης τη ψηφιακή αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 εκ. ευρώ».

Ακόμα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η Πολιτεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της Δικαιοσύνης, καθώς η πολιτική μας προσανατολίζεται σταθερά στην επαρκή στελέχωση των δικαστηρίων, αλλά και στη διαρκή κατάρτιση και την επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων» και προσέθεσε: «Δίνουμε έμφαση στην επιμόρφωση στα επιστημονικά πεδία που σχετίζονται τόσο με την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και με τις νέες τεχνολογίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη στρατηγική μας για την ψηφιακή Δικαιοσύνη».

Επίσης, ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε, ότι το υπουργείο θα διευκολύνει με όσα μέσα διαθέτει τη συμμετοχή των υπαλλήλων σε εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε δικαστήρια, υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους πιστοποιημένους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος, την παρουσία τους έδωσαν στην τηλεδιάσκεψη η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ και ο Γενικός Επίτροπος των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτρης Κωστάκης.

Πηγή: patrastimes.gr