Ως τον μεγαλύτερο δημαγωγό και την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην σύγχρονη ιστορία του τόπου περιέγραψε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, όπου και κατήγγειλε την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί ενώπιον του Σώματος για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Εκ παραλλήλου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την χθεσινή του ομιλία στο Ζάππειο με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ο κ. Μητσοτάκης ενώπιον της ευρωπαϊκής ηγεσίας έκανε λόγο για «σκοτεινό διάλειμμα του 2015» που ωστόσο συνέτριψαν οι προοδευτικές δυνάμεις.
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Μίλησε ως κομματάρχης σε καφενείο της Δεξιάς
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το «θράσος» είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας του κ Μητσοτάκη πέραν της «πολιτικής δειλίας» καθώς «ήταν θράσος να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων αλλά ως κομματάρχης σε κομματικό καφενείο της Δεξιάς, με λόγο εμπρηστικό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόταν στα σημεία της πρωθυπουργικής ομιλίας με τα οποία εκείνος εξίσωνε την αριστερά με τον φασισμό και διερωτήθηκε: «Πού τα είδε αυτά γραμμένα να εξισώνει τους αγώνες μίας παράταξης που έδωσε αίμα για τον τόπο με τον φασισμό; και να μιλήσει για σκοτεινό διάλειμμα για την κυβέρνηση που κράτησε τη χώρα στην ΕΕ και στο ευρώ παρά τις απειλές;»

Συνέχισε λέγοντας: «Αλήθεια, είναι σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία, η ρύθμιση του χρέους και τα 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας κατά 10% και τα 37 δισεκατομμύρια που βρήκε στα δημόσια ταμεία για να κοιμάται σήμερα ήσυχος με τη δική μας χρηστή διαχείριση;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι η συγκεκριμένη ομιλία έγινε την ημέρα που το συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης στη Γερμανία εγκαλούσε την Καγκελάριο Μέρκελ και τον τότε υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε για την στρατηγική τους να εκδιώξουν τη χώρα μας από το ευρώ και να διασπάσουν την ευρωπαϊκή ενότητα κι επιπλέον την ημέρα που ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασόλι παραδέχτηκε με απολογητικό ύφος ότι ήταν λάθος η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα με την εφαρμογή μνημονίων.

«Δεν είναι απλά θρασύδειλος αλλά και αμετανόητος» είπε χαρακτηριστικό κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι ήταν με το μέρος εκείνων που φώναζαν «βάστα Σόιμπλε» και δεν έπαιρναν το μέρος του ελληνικού λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε επίσης να πει απευθυνόμενος στον (απόντα) πρωθυπουργό ότι «την ιστορία δεν θα την γράψετε ξανά εσείς» καθώς όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκη «μίλησε με θράσος για προοδευτικές δυνάμεις, μιλάει εξ ονόματος των προοδευτικών δυνάμεων και όλοι οι υπόλοιποι γίναμε φασίστες». Συμπλήρωσε με νόημα: «Ποιος μιλάει; ο άνθρωπος που ντύθηκε μακεδονομάχος, πήρε αγκαζέ την Χρυσή Αυγή και δίχασε τους Έλληνες».

«Γιατί τόσο μένος με τη νέα γενιά;»
Η αφορμή της σημερινής παρέμβασης Τσίπρα στη Βουλή ήταν η τρίτη κατά σειρά απόρριψη του αιτήματός του από τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα προκαλέσει τη μείωση των εισακτέων περίπου κατά 25.000 Τον κατήγγειλε «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του περίπου 100.000 οικογένειες» και σχολίασε πως όλα γίνονται για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και από του χρόνου να κάνουν χρυσές δουλειές οι ιδιοκτήτες των κολεγίων.

Διερωτήθηκε γιατί «τόσο μένος με τη νέα γενιά» αφού αρχικώς ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τους νέους για την εξάπλωση της πανδημίας τώρα τούς εξωθεί να δουλεύουν δεκάωρα και απλήρωτες υπερωρίες και είπε δηκτικά: «Τελικά ο Μωυσής μάς προέκυψε Ηρώδης». Κατέληξε ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και σημείωσε πως πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα καταλάβει τη διαφορά μας και θα την αναγνωρίσει.

Πηγή: patrastimes.gr