Στο θέμα όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και στο τι πρέπει να γίνει στην περίπτωσή τους κατά την άποψή του, αναφέρθηκε σήμερα ο Νίκος Τζανάκης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να του επιτραπεί από την Κυβέρνησή, σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Τζανάκης, τόνισε κατηγορηματικά, ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, αρχίζοντας από τον κρατικό μηχανισμό. Όσοι και όσους υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, δήλωσε σχετικά.

Αλλά η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είπε ότι θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.

Πηγή: patrastimes.gr