Μακρινό βλέπει το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, αυτή θα είναι μία δύσκολη απόφαση την οποία καλούνται να λάβουν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι στην θέση τους.

«Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι, δε θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο», εξέφρασε την άποψη, θέτοντας και το δίλημμα. Παρατήρησε, ωστόσο ότι, «αν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και τους πει να προσέχει, θα προσέξει».

«Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή, θα πρέπει να το ακούσουμε και να προσέξουμε, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που θα γιορτάσουμε έτσι», τόνισε σχετικά με το Πάσχα.

Όσο αφορά στα κορωνοπάρτι σε πλατείες όλης της χώρας, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, σχολίασε πως «η συγκέντρωση κόσμου, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο». «Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν», συμπλήρωσε.

Πηγή: patrastimes.gr