Η Βίκυ Καγιά τα έκανε όλα ίσωμα στον… Σίμο! Θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τόσο από την Greenpeace όσο και από τηλεθεατές με οικολογική ευαισθησία προκάλεσαν τα γυρίσματα του «GNTM», με τζιπ να «οργώνει» την περίφημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura.

Η περίφημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο

Το κόνσεπτ με τα μοντέλα του reality σχετιζόταν με την καμπάνια προώθησης αυτοκινήτου και ήταν εμπνευσμένο από την ταινία «Mad Max», όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, η παραγωγή τα έκανε «madάρα», με τον εκπρόσωπο της Greenpeace Άλκη Καφετζή να βγαίνει αγανακτισμένος στο «Πρωινό» και να τα χώνει: «Δεν μεταφέρουμε τις μηχανές μας, τα τζιπ μας έξω από τα οδικά δίκτυα, σε ευαίσθητες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να εξηγεί πως έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε μηχανοκίνητη δραστηριότητα στις παραλίες, πόσω μάλλον σε μια περιοχή που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία!

«Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο. Μίλησα τηλεφωνικά και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο φορέας διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κακό χαμό που προκάλεσε το συγκεκριμένο επεισόδιο του «GNTM» της κυρίας Βίκυς…

Mετά τις αντιδράσεις το Star με ανακοίνωσή του έριξε φως στο παρασκήνιο! Το κανάλι λέει, μεταξύ άλλων: «Οι άδειες για τα γυρίσματα του επεισοδίου στην Ελαφόνησο δόθηκαν από τον Δήμο Ελαφονήσου στις 23/9/2020 και από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μούστου, Μαινάλου και Μονεμβασιάς στις 7/10/2020 και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Σύμφωνα με τις παραπάνω άδειες, στην ομάδα παραγωγής του “GNTM” επετράπη η πραγματοποίηση γυρισμάτων, υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, στην παραλία Σίμου (Σαρακήνικο) της Ελαφονήσου, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 200» αναφέρει το κανάλι και συνεχίζει: «Πριν από την έναρξη της δοκιμασίας προβλήθηκαν στιγμιότυπα όπου η κριτής του διαγωνισμού, κ. Βίκυ Καγιά, οδηγούσε το αυτοκίνητο. Το γύρισμα αυτό δεν έγινε στην παραλία του Σίμου, αλλά στην παραλία Παναγίτσα και συγκεκριμένα στον χώρο όπου τα καλοκαίρια χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων και ο οποίος είχε πλημμυρίσει από τα βρόχινα νερά, όπως επιβεβαιώνει και ο Δήμος Ελαφονήσου. Ο χώρος αυτός του πάρκινγκ δεν αποτελεί υγροτοπικό λιμνίο. Στη συνέχεια, η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Σίμου, με βάση τις οδηγίες που έδωσε ο Δήμος Ελαφονήσου».

Πηγή: espressonews.gr