Για τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων και άλλων δραστηριοτήτων της οικονομίας μίλησε ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

«Υπάρχει πτωτική τάση στα κρούσματα του κορονοϊού, όμως υπάρχει ακόμα πίεση στο σύστημα. Επίσης, η κινητικότητα των εορτών θα αποτυπωθεί στα κρούσματα των επόμενων εβδομάδων», επεσήμανε ο καθηγητής στον “ΣΚΑΪ”.

Επομένως, «αν στις 7 Ιανουαρίου πάμε να ξεκινήσουμε δεν θα έχουμε εικόνα αποτυπωμένη πλήρως του τι έγινε κατά την περίοδο των εορτών», όπως εξήγησε ο καθηγητής για το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων.

«Νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο να τα ανοίξουμε όλα τότε, διότι όταν δούμε την επιβάρυνση που θα υπάρχει σίγουρα και εξαιτίας των εορτών και επειδή θα πηγαίνουμε σε πιο βαθύ χειμώνα, δεν θα ξέρουμε ποιο έφταιγε. Δεν θα ξέρουμε ποια δραστηριότητα προκάλεσε το πρόβλημα, έτσι ώστε να αφήσουμε τις άλλες ελεύθερες.»

Η Ελλάδα κατάφερε να είναι σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη. Είμαστε πράσινοι στο ποσοστό θετικών δειγμάτων, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, ωστόσο, συνέστησε να δείξουμε κουράγιο και πολλή προσοχή τους επόμενους τρεις μήνες.

Πηγή: patrastimes.gr