Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στο Λονδίνο, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου ο Περικλής Παναγόπουλος και η Αμαλία Βερνίκου, βενιαμίν τρίτη κόρη του εφοπλιστικού ζεύγους Νίκου και Βαρβάρας Βερνίκου. Δύο νέα και σεμνά παιδιά, αριστοκρατικής καταγωγής, που ζουν μόνιμα και εργάζονται στη γηραιά αλβιώνα, παντρεύτηκαν μακριά από show off και κοσμικότητες, όπως συνήθως συμβαίνει σε όσους διαθέτουν πλούτη από τα γεννοφάσκια τους.

Οχι μόνο λόγω του Covid-19, αλλά λόγω στάσης ζωής, στο ιερό μυστήριο του γάμου έδωσαν το «παρών» οι οικογένειές τους και ελάχιστοι φίλοι. Η αριστοκρατική νύφη έκλεψε την παράσταση με το λιτό νυφικό της και τα οικογενειακά κοσμήματα-κειμήλια, ενώ ο γαμπρός έλαμπε από ευτυχία στο πλευρό της με σμόκιν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espreeso, ακολούθησε γεύμα-πάρτι στο πριβέ κλαμπ Parlour, του Λονδίνου, όπου εκεί την παράσταση έκλεψε η εξαδέλφη της νύφης, κόρη του Γιώργου Βερνίκου, Μαρίνα Βερνίκου, με τον σύζυγό της Μίλτο Καμπουρίδη.

sdfdsf

Εφοπλιστής, με καταγωγή από τη Σίφνο, ο Νίκος Βερνίκος της Vernicos Maritime, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, δημιούργησε τη Vernicos Yachts. Στο πλευρό του στέκεται η αγαπημένη του σύζυγος Βαρβάρα Στράτου, απόγονος της παλιάς, ιστορικής οικογένειας βιομηχάνων της Πειραϊκής-Πατραϊκής, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας Notos Com. Το 2019 το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης ανέδειξε «Πρόσωπο της χρονιάς» τον τέως πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. του ICC Ελλάς, πρόεδρο του ομίλου The Vernicos Maritime Group και φιλάνθρωπο Νικόλαο Α. Βερνίκο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της πρωτότοκης κόρης του Αλεξίας Βερνίκου, η οποία επισήμανε: «Είμαι μία από τις επτά γυναίκες στη ζωή του Νίκου. Εχει μία σύζυγο, τρεις κόρες και τρεις εγγονές. Πάντα υποστηρίζει πως είναι ο πιο ευτυχισμένος άντρας στον κόσμο, που είναι ο μόνος άντρας ανάμεσά μας. Είμαι απόψε εδώ για να μιλήσω για μια άλλη πλευρά του Νίκου Βερνίκου. Του Νίκου ως πατέρα, ως ανθρώπου και ως φιλανθρώπου. Η δική μου εκδοχή της ιστορίας έχει ως εξής: Ο Νίκος αγαπάει να φέρνει ανθρώπους κοντά. Φέρνει παλιούς και νέους φίλους από όλο τον κόσμο μαζί. Οπου και αν πάμε, υπάρχει πάντα κάποιος που γνωρίζει. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την ευτυχία είναι αυτός ακριβώς, να είναι υγιής και περιτριγυρισμένος από φιλικά πρόσωπα και μέλη της οικογένειάς του». Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή των ομογενών και τα λόγια της ίδιας της κόρης του, επισήμανε: «Δεν θα είχα στη ζωή μου τίποτα από όλα όσα ανέφερε στον λόγο της η Αλεξία δίχως την υποστήριξη της συζύγου μου Βαρβάρας».

Πηγή: espressonews.gr