Συνεχίζει τις δοκιμές πυραύλων η Βόρεια Κορέα παρά τις αντιδράσεις της διεθνής κοινότητας.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων προς τα ανατολικά, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, επικαλούμενο το Μικτό Στρατιωτικό Επιτελείο στη Σεούλ.

Οι δοκιμές αυτές έρχονται μέσω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον για αποπυρηνικοποίηση.

Το Σαββατοκύριακο η χώρα προχώρησε σε νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ.

Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 1.500 χλμ πριν πλήξουν τους στόχους τους και έπεσαν σε χωρικά ύδατα της χώρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ανέφερε το KCNA.

Η ανάπτυξη των πυραύλων παρέχει «στρατηγική σημασία να έχουμε ένα ακόμη αποτελεσματικό μέσο αποτροπής για την πιο αξιόπιστη εγγύηση της ασφάλειας του κράτους μας και τον ισχυρό περιορισμό των στρατιωτικών ελιγμών των εχθρικών δυνάμεων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το απομονωμένο ασιατικό κράτος κατηγορεί για χρόνια τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για «εχθρική πολιτική» απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

Οι συνομιλίες που αποσκοπούσαν στη κατάργηση των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των αμερικανικών κυρώσεων έχουν παγώσει από το 2019.

Η εκτόξευση πυραύλων που προχώρησε η Βόρεια Κορέα συνιστά «απειλή» για τους γείτονές της, τόνισε το Πεντάγωνο.

«Αυτή η δραστηριότητα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που θέτει στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας «ανησυχεί» όπως είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κατσουνόμπο Κάτο.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, προκειμένου να παρακολουθεί την κατάσταση.0000000000

Πηγή: patrastimes.gr