Το όνομα του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ρόδου χρησιμοποιούσαν τα μέλη μιας σπείρας απατεώνων που δρουν στο νησί των ιπποτών και προσπάθησαν ή κατάφεραν να εξαπατήσουν περισσότερους από 50 ανυποψίαστους πολίτες, με το πρόσχημα της σύλληψης συγγενών τους που δήθεν προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο.

Ήδη έχουν πέσει στα χέρια των… πραγματικών αστυνομικών της Ασφαλείας μια Βουλγάρα και ένας ηλικιωμένος Έλληνας κάτοικος Αφάντου οι οποίοι αναλάμβαναν να παραλάβουν τα χρήματα και τα τιμαλφή από τα θύματα. Η πρώτη, μάλιστα, αναγνωρίστηκε από μια 73χρονη στην οποία είχε τηλεφωνήσει την Πέμπτη ο «μαϊμού» διοικητής και της ζήτησε 50.000 ευρώ για να μην κατηγορηθεί ο σύζυγός της, που τάχα παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και παρέσυρε ένα κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Η ηλικιωμένη επιχείρησε να σηκώσει από την τράπεζα τα χρήματα που ζητούσε ο απατεώνας, ο οποίος της ζήτησε τον αριθμό του κινητού της και μιλούσε διαρκώς μαζί της, αλλά στάθηκε τυχερή καθώς είχε περάσει το ωράριο λειτουργίας, ενώ και στο ΑΤΜ που προσπάθησε να κάνει ανάληψη γινόταν… ανεφοδιασμός! Έτσι, ο απατεώνας συμφώνησε να του παραδώσει όσα τιμαλφή είχε, συγκεκριμένα τρεις χρυσούς σταυρούς, μια χρυσή αλυσίδα, τρία χρυσά βραχιόλια, δύο χρυσά δαχτυλίδια και ένα σετ χρυσή αλυσίδα με βραχιολάκι, τα οποία έβαλε σε ένα τσαντάκι και το άφησε σε ένα παρτέρι.

Η 73χρονη είδε την Βουλγάρα που έτρεξε να τα παραλάβει και επέστρεψε στο σπίτι της, όπου εκεί βρήκε τον σύζυγό της που φυσικά είχε άγνοια για όσα προηγήθηκαν. Μετά την καταγγελία της στην Ασφάλεια, ακολούθησε έρευνα της Ασφάλειας που οδήγησε στην σύλληψη των δυο «εισπρακτόρων», σύμφωνα με την «δημοκρατική». Η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος.

Πηγή: patrastimes.gr