Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις «εκτόξευσε» την κίνηση των οχημάτων τις πρωινές ώρες αιχμής σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, τα οποία είναι συγκριτικά με την περίοδο του 2020 και του 2019 και αφορούν 20 κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Η αύξηση της κυκλοφορίας, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως την κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, ξεπερνά και το 50%.

Κατά μέσο όρο η κυκλοφορία τις ώρες αιχμής (7:00 – 10:00) παρουσιάζεται αυξημένη κατά 5.2% σε σχέση με πέρσι και κατά 5.9% σε σχέση με το 2019.

Ειδικότερα οι οδικές αρτηρίες όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, είναι οι εξής:

screen-10.31.15[18.05.2021]

Οι οδικές αρτηρίες όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019, είναι οι εξής:

22

O περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε εμπεριστατωμένα τα στοιχεία που προκύπτουν, για την κυκλοφορία σε νευραλγικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προτεραιότητά μας η προάσπιση της οδικής ασφάλειας και η διευκόλυνση των οδηγών».

Πηγή: patrastimes.gr