Στην αυστηροποίηση των μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αποφάσισε να προχωρήσει η Νότια Αφρική όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα.

Παρατείνεται η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για μία ώρα ενώ παράλληλα επιβάλλονται αυστηρότεροι έλεγχοι στην πώληση αλκοόλ, καθώς η Νότια Αφρική είναι πλέον αντιμέτωπη με τρίτο κύμα.

Επισήμως η χώρα της ηπείρου που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία, η Νότια Αφρική, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά ήδη από το δεύτερο κύμα στα τέλη του 2020, καταγράφει εδώ και δύο εβδομάδες διπλασιασμό του αριθμού των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία κατά 60%.

Η αναζωπύρωση αυτή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνέπεσε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοτιοαφρικάνικο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οι αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι θα αποσύρουν από την κυκλοφορία δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson εξαιτίας «προβλήματος μη συμβατότητας» (σ.σ. με τις προδιαγραφές) στη διαδικασία παραγωγής στις ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε εν μέσω τρίτου κύματος μολύνσεων», υπογράμμισε ο κ. Ραμαφόσα στη διάρκεια διαγγέλματός του προς τους πολίτες.

Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας παρατείνεται κατά μία ώρα, από τις 22:00 ως τις 04:00, ενώ μπαρ και εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 21:00. Επιπλέον, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη η πώληση αλκοολούχων ποτών θα επιτρέπεται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε δημόσιες συγκεντρώσεις δεν θα μπορούν εξάλλου να συμμετέχουν πάνω από 50 άνθρωποι σε εσωτερικούς χώρους και 100 σε εξωτερικούς.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει πάνω από 58.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,76 εκατ. και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 8.436 νέες μολύνσεις και 157 θάνατοι ασθενών στα νοσοκομεία, ανέφερε χθες το υπουργείο Υγείας.

Ο μέσος όρος των θανάτων σε ημερήσια βάση αυξήθηκε «κατά 48% από 535 πριν από δύο εβδομάδες στους 791 τις τελευταίες επτά ημέρες», τόνισε ο κ. Ραμαφόσα.

Πηγή: patrastimes.gr