Απαντήστε στις κοινές ανησυχίες πριν από ένα μασάζ για απόλυτη χαλάρωση

Απαντήστε στις κοινές ανησυχίες πριν από ένα μασάζ για απόλυτη χαλάρωση

Ανυπομονείτε να απολαύσετε ένα μασάζ και να χαλαρώσετε πλήρως; Κάθε φορά, ωστόσο, που σκέφτεστε να κλείσετε ένα ραντεβού, σας κατακλύζουν απορίες που σας οδηγούν σε αναβολές. Το vita.gr έχει συγκεντρώσει τις 7 πιο συχνές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε και προσφέρει απαντήσεις για να διευκολύνει την επίσκεψή σας.

Πρέπει να είμαι γυμνός; Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων επιλέγει να φοράει το εσώρουχό του κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ενώ κάποιοι νιώθουν άνετα γυμνοί. Σε κάθε περίπτωση, ο θεραπευτής θα σας καλύψει με πετσέτα ώστε να διατηρείτε πάντα την ιδιωτικότητα σας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο θεραπευτής θα σας αφήσει να ξεντυθείτε μόνοι σας και θα χτυπήσει την πόρτα πριν μπει, ρωτώντας αν είστε έτοιμοι.

Μην ανησυχείτε αν πέσετε στον ύπνο κατά τη διάρκεια του μασάζ. Είναι απολύτως φυσιολογικό να αποδράσετε σε έναν ελαφρύ ύπνο, κι αν συμβεί αυτό, μην νιώσετε αμήχανα. Αυτό δείχνει απλώς ότι έχετε χαλαρώσει πολύ.

Μη νιώθετε υποχρεωμένοι να μιλήσετε με τον θεραπευτή καθ’ όλη τη διάρκεια. Θυμηθείτε ότι είστε εκεί για να χαλαρώσετε και όχι για να συμμετάσχετε σε κοινωνική συζήτηση. Όμως, αν χρειαστείτε κάτι ή έχετε απορίες, μπορείτε πάντα να τον ενημερώσετε.

Αν θεωρείτε ότι το μασάζ σας δεν έχει την ένταση που θέλετε, μη διστάσετε να το πείτε. Η αντίληψη ότι το καλό μασάζ προκαλεί πάντοτε πόνο είναι μύθος. Υπάρχουν πολλές μέθοδοί που είναι εξαιρετικά ήπιες και δεν προκαλούν πόνο, ενώ υπάρχουν και πιο έντονες, όπως το λεμφικό μασάζ.

Αν νιώθετε άβολα με το φύλο του θεραπευτή σας, είναι απολύτως φυσιολογικό. Οικοδομήστε την εμπιστοσύνη σας βασισμένη στην επαγγελματική ικανότητα του θεραπευτή και όχι στο φύλο του.

Τέλος, αν σας απασχολεί το σώμα σας και αυτό σας αποτρέπει να κάνετε μασάζ, σκεφτείτε ότι αυτό δεν πρέπει να είναι εμπόδιο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον θεραπευτή να αποφύγει κάποιες περιοχές ή να επιλέξετε ένα είδος μασάζ που δεν απαιτεί να βγάλετε τα ρούχα σας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Εύη Στρατή, αισθητικό-φυσικοθεραπεύτρια με ειδίκευση στο λεμφικό μασάζ. Πηγή: tovima.gr