Με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμικών (παράρτημα Πατρών)  και το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» ξεκινάει σε λίγες ημέρες η λειτουργία αίθουσας Αιμοδοσίας στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Πρόκειται για άλλη μία δράση κοινωνικού χαρακτήρα στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η 6η ΥΠΕ με το Επιμελητήριο Αχαΐας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ». Στόχος είναι  αφενός η προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης των Πατρών, όπως είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας. Είναι γνωστό ότι η προσέλευσή τους στους νοσοκομειακούς χώρους έχει δυσκολέψει λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του νέου κορονοιού. Αφετέρου, η εξυπηρέτηση  των αντίστοιχων αναγκών της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας (που εγκαθίσταται συχνά στην πλατεία Γεωργίου) κατά τους θερινούς μήνες σε καλύτερες συνθήκες. Θα αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τους αιμοδότες συμβάλλοντας έτσι στη διαδικασία συλλογής φιαλών αίματος που το καλοκαίρι δυσκολεύει εκ των πραγμάτων.

Οι προαναφερόμενοι συνεργαζόμενοι φορείς κάνουν ένα βήμα πλησιέστερα στον αχαιό  συμπολίτη που είναι χρόνιος ασθενής ή  βρίσκεται αντιμέτωπος με έκτακτα γεγονότα υγείας στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία. Η αχαϊκή κοινωνία δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται ακόμη από τα κρούσματα του νέου κορονοιού και σε κάθε περίπτωση ως κοινωνικοί και υγειονομικοί φορείς αισθάνονται ανθρώπινη υποχρέωση  τη συνδρομή τους προς τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

Πηγή: patrastimes.gr