Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου μετά τη δολοφονία γνωστού επιχειρηματία του νησιού το πρωί της Παρασκευής, ο οποίος μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε γλιτώσει από δολοφονική ενέδρα εναντίον του, στην οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του.

Στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκαν 28 κάλυκες από σφαίρες, κάποιες από τις οποίες αφαίρεσαν το νήμα της ζωής του 58χρονου, ενώ το γεγονός ότι πρόκειται για δουλειά επαγγελματιών επιβεβαιώνεται από το ότι οι δράστες είχαν επαλείψει τους κάλυκες με γράσο για να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα εντοπισμού γενετικού υλικού.

Στη διάθεση των αρχών βρίσκεται βιντεοληπτικό υλικό από σημεία της διαδρομής που φαίνεται να ακολούθησαν οι δράστες. Ακόμη, οι αρχές έχουν ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Ζακύνθου, όπου βρέθηκε και το αμάξι που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Σημειώνεται ότι στο καμένο αμάξι που χρησιμοποίησαν αρχικά οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας βρέθηκε και δεύτερο πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ, εκτός από αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά του θύματος.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν κλεμμένο από την Αθήνα, και οι δράστες είχαν αλλάξει τις πινακίδες του.

Αυτή τη στιγμή, στην γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, εξετάζουν το ποινικό μητρώο του επιχειρηματία και έχουν ανοίξει υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί στο παρελθόν, ενώ αξιωματικοί κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» κατά του 58χρονου.

Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι οι δράστες διέφυγαν από το νησί με ταχύπλοο, αφού εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου κατά του επιχειρηματία.

Πηγή: patrastimes.gr