Για την τραγωδία στο Μάτι που στέρησε τη ζωή εκατό συνανθρώπων μας μίλησε η Κάτια Ζυγούλη. Τον Ιούλιο του 2018, όταν ξέσπασε η φωτιά η ίδια πέρασε στιγμές μεγάλης αγωνίας καθώς ένα από τα παιδιά της βρισκόταν μαζί με τον πατέρα της στην περιοχή.

Η οικογένεια του Σάκη Ρουβά έχει εξοχική κατοικία στο Νέο Βουτσά, όμως την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς το ζευγάρι έλειπε από εκεί καθώς μαζί με τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους είχαν φτάσει στην Κέρκυρα για διακοπές.

Ωστόσο το ένα τους παιδί μαζί με τον πατέρα της βρίσκονταν εκεί. Σε εμφάνισή της σήμερα, στο Καλύτερα δε γίνεται, η Κάτια μίλησε για το τραυματικό γεγονός:

«Καλά στη φωτιά στο Μάτι… Είχα αφήσει το παιδί στους γονείς μου. Πάλι θα συγκινηθώ. Ήμουν ανήμπορη, δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Καθόμουν και ατένιζα τη θάλασσα και δεν ήξερα αν ζουν ή αν πεθαίνουν. Δεν ήξερα τίποτα. Ήταν δύσκολο» είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Ζυγούλη.

Η ίδια εξομολογήθηκε πως το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε τότε ήταν η εμπιστοσύνη, «καθώς δε μπορεί κανείς μας να τα ελέγξει ή να τα προβλέψει όλα. Πρέπει να πορεύεσαι με εμπιστοσύνη και να ευχαριστιέσαι αυτό που θέλεις τώρα».

Πηγή: patrastimes.gr