Αρχική ΚΕΛΑΡΙΕΣ Από τον… άμβωνα του Alpha ο Κοκλώνης μετά τις αποκαλύψεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Από τον… άμβωνα του Alpha ο Κοκλώνης μετά τις αποκαλύψεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

0
Από τον… άμβωνα του Alpha ο Κοκλώνης μετά τις αποκαλύψεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μετά το πόρισμα-βόμβα 80 σελίδων του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμου αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο Νίκος Κοκλώνης χρησιμοποίησε τον Alpha –οι υπεύθυνοι του οποίου δεν έχουν αρθρώσει μέχρι στιγμής λέξη για τον συνεργάτη τους– για να βάλει ως ασπίδα τους 600 εργαζομένους του μπροστά στον καταιγισμό των αποκαλύψεων για εμπλοκή του σε εγκληματική οργάνωση που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων, που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό!

KOKLONIS5480

Ο παρουσιαστής και παραγωγός από τη σκηνή του «Just the 2 of Us» δεν δίστασε να επικαλεστεί όσους δουλεύουν στις εταιρίες του προκειμένου να ορθώσει ανάστημα μπροστά στα όσα τού καταλογίζει το πόρισμα μέσα από τη συχνότητα ενός ιδιωτικού σταθμού, λες και είναι (και) καναλάρχης, παίζοντας επί της ουσίας με το συναίσθημα του μέσου τηλεθεατή. Αλλά ακόμη και αν δεν ήταν αυτές οι προθέσεις του, μέχρι να ξεκαθαριστούν τα πάντα και να πάρουν όλα τον δρόμο τους οι ζωές εργαζομένων που δεν φταίνε στην τελική σε τίποτα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται σε επικοινωνιακά παιχνίδια!

koklonis 4

Η πρώτη «γεύση»

Με την έναρξη κιόλας της εκπομπής του ο τηλεοπτικός παραγωγός έδωσε μια πρώτη γεύση της στάσης που θα κρατήσει εν μέσω του ορυμαγδού δημοσιευμάτων που τον θέλουν να είχε στήσει εταιρίες «μαϊμού» στο εξωτερικό για να ξεπλένει μαύρο χρήμα, δηλώνοντας αινιγματικά: «Το Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού ξεκίνησε για εμάς νωρίτερα, εμείς όμως εδώ τις μάσκες τις φοράμε μόνο για τακτ. Στο τέλος θα σας μιλήσω ως επιχειρηματίας»!

koklonis 1 1

Λίγο πριν από το τέλος του σόου, ανάμεσα σε χορούς και πανηγύρια, ο ίδιος προσπάθησε να τοποθετηθεί επί των αποκαλύψεων, λέγοντας: «Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά. Τα περισσότερα, σχεδόν όλα, είναι ψέματα. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ και δεν έχω κάτι να κρύψω. Μια παράκληση μόνο σε όλους εσάς που γράφετε ή που περιμένατε κάτι να γίνει για να γράψετε για τον Κοκλώνη. Ο Κοκλώνης, λοιπόν, είναι εδώ, ρωτήστε με ό,τι θέλετε, αλλά, σας παρακαλώ, σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρία με 600 εργαζομένους που δουλεύουν σκληρά, ζουν από αυτή και κρέμονται από το τι θα γράψετε εσείς. Εγώ είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις, αλλά αυτούς δεν θα σας αφήσω να τους πειράξετε» είπε, εισπράττοντας το χειροκρότημα του κοινού (ξέρουν αυτοί κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;) που βρισκόταν στο στούντιο.

koklonis 2

Μέσα σε όλα αυτά είχε προηγηθεί μια μακροσκελής ανάρτησή του, στην οποία τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα, χωρίς ποτέ να του καταλογιστεί το παραμικρό, και αναρωτιόταν πώς γίνεται συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης να γνωρίζει ότι ελέγχεται ενώ στον ίδιο δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι σχετικό, πιθανότατα αγνοώντας ότι μένει να του κοινοποιηθεί το 80σέλιδο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, το οποίο έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης. Οταν συμβεί αυτό, τότε θα κληθεί κάποια στιγμή να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για όσα τού προσάπτει η Αρχή, αφού στο πόρισμα γίνεται λόγος για χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στα 22.000.000 ευρώ!

koklonis 2

Δέσμευση περιουσίας

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα-βόμβα, ο Νίκος Κοκλώνης είχε συστήσει και χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρίες στο εξωτερικό και εν συνεχεία ξέπλενε μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρίες στην Ελλάδα, ώστε να εμφανίζονται ως συμβεβλημένοι σε αυτές συνεργάτες και εργαζόμενοί του. Με αυτό το τέχνασμα, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της Αρχής, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μετέφερε μαύρο χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Επίσης, δεν κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε.

koklonis 5

Μάλιστα, έχουν ήδη δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του, με πάνω από 20 εντολές δέσμευσης, ενώ κινδυνεύει να του ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής, αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ότι είναι στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Πηγή: espressonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here