Αρχική Δυτική Ελλάδα ArtWalk 6 – Ολοκλήρωση 5ης Τοιχογραφίας

ArtWalk 6 – Ολοκλήρωση 5ης Τοιχογραφίας

0
ArtWalk 6 – Ολοκλήρωση 5ης Τοιχογραφίας

«Ο Δάντης μου βρίσκεται στη διαδικασία, κατά την οποία ενεργοποιείται η φαντασία του και βρίσκει, την πολυπόθητη για κάθε καλλιτέχνη, έμπνευση», μας λέει ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Alex Maksiov, ο οποίος ταξίδεψε από την Ουκρανία για να δημιουργήσει την πέμπτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

Οι επίσημες σπουδές του Alex Maksiov στις καλές τέχνες του έδωσαν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται την προοπτική των αντικειμένων και των προσώπων που ζωγραφίζει, είτε στις τρεις διαστάσεις είτε στις δύο. Μελετώντας τα έργα του στο δημόσιο χώρο, θα αντιληφθούμε ότι η ζωγραφική του είναι αναμορφική και ότι προβαίνει στην απαραίτητη «έκταση» της τοιχογραφίας προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις με στόχο να «διορθώσει» την οπτική του θεατή που την παρατηρεί από το δρόμο. Τα χρώματα που επιλέγει, με τις αντιθέσεις που δημιουργούν, επιτείνουν τη δραματική διάθεση της τοιχογραφίας, καθώς η στιγμή της σύλληψης μιας ιδέας από τον καλλιτέχνη μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ζωή του.

Για την 5η τοιχογραφία του φετινού ArtWalk, εμπνέεται από την επέτειο των 700ων χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Ιταλού ποιητή της ύστερης μεσαιωνικής περιόδου Δάντη Αλιγκέρι, και προχωρά στην δημιουργία μιας τοιχογραφίας με έντονο συμβολισμό, την οποία αφιερώνει σε όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους και ελπίζει η δημιουργία του να έχει κάποια επιρροή σε όσους τύχει να την αντικρίσουν.

Γιατί επιλέγει την τέχνη στο δημόσιο χώρο; Μας απαντά ότι η προσβασιμότητα που δίνει στους απλούς ανθρώπους η ιδέα ενός ανοιχτού μουσείου στην πόλη, είναι καταλυτικής σημασίας για την δημιουργική του διαδικασία. Όπως μας αποκάλυψε, για την τοιχογραφία του στην Πάτρα ήταν λίγο αγχωμένος γιατί δεν συνηθίζει να ζωγραφίζει ιστορικά πρόσωπα, αλλά το αίσθημα ευγνωμοσύνης και χαράς που έλαβε από τους περαστικούς και το υπέροχο σκηνικό της πόλης, με την ταυτόχρονη θέα στο βουνό και τη θάλασσα, του έσβησαν αμέσως τους προβληματισμούς του.

Δάντης Αλιγκέρι, η 45η τοιχογραφία του ArtWalk, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην οδό Έλληνος Στρατιώτου 37.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Alex Maksiov, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το ArtWalk 6 θα κάνει ένα διάλειμμα για τον υπόλοιπο Αύγουστο και θα τα πούμε, με την επόμενη τοιχογραφία, το Σεπτέμβριο!

Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here