Αρχική Ελλάδα Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής

Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής

0
Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής

«Το Ε.Ε.Α. θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Στο ίδιο, και χειρότερο, έργο θεατές για ακόμα μία φορά βρεθήκαμε όλοι οι κάτοικοι της χώρας, καθώς και αυτό το καλοκαίρι οι πυρκαγιές προκάλεσαν τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή. Οι αιτίες είναι πολλές και βαρύνουν όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, μιας και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα ολοκληρωμένος σχεδιασμός πρόληψης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είδαμε από το πέρασμα της φωτιάς σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές, δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, δεν είχαν καθαριστεί μεγάλα κομμάτια στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, ενώ και τα μέσα κατάσβεσης – εναέρια και επίγεια- είναι παλιά και με περιορισμένες πλέον δυνατότητες.

Εάν μπορούμε να πούμε ότι διασώθηκε κάτι, αυτό οφείλεται μόνο στην αυτοθυσία των πυροσβεστών και στο σθένος που έδειξαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε πλέον προετοιμασμένοι καλύτερα ως χώρα και να σταματήσουν να επαναλαμβάνονται τέτοιες εικόνες κάθε καλοκαίρι. Εκτός από τις προφανείς περιβαλλοντικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους πολίτες της, ισχυρότατο πλήγμα δέχθηκε και η επιχειρηματικότητα, καθώς μεταξύ των πληγέντων είναι και πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν, θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες της Αττικής. Ήδη αποφασίστηκε η ενίσχυση των επιχειρήσεων που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή με το ποσό των 100.000 ευρώ και ανάλογα με τις ανάγκες θα συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας με όλες μας τις δυνάμεις.

Παράλληλα, ανακοινώνουμε ότι το επιμελητήριό μας θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και αναδιοργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here