Αρχική Δυτική Ελλάδα Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα

0
Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα

«H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως σημείωσε, «περιορίσαμε τη φωτιά στις χθεσινές της διαστάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τη μάχη που δίδεται ότι θα περιοριστεί περεταίρω» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη φωτιά στην περιοχή της Αχαΐας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα στο τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,και πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όπως δήλωσε:

«H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας της πυροσβεστικής της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι ότι με την μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω.

Κυρίως κατορθώθηκε εχθές το βράδυ να δοθεί σε κυκλοφορία η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν την μετακίνηση των οδηγών κυρίως στις σήραγγες όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού.

Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης και 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από εχθές στο τόπο της πυρκαγιάς και πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς».

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here