Ετοιμος να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και να κάνει δεκάδες απολύσεις στα παλάτια του είναι ο βασιλιάς Κάρολος για να εξοικονομήσει χρήματα στους Βρετανούς φορολογουμένους, καθώς δεν βλέπει τον λόγο γιατί να μην τρώει σαν κοινός θνητός και, αντίθετα, να τον φροντίζουν ουρές από υπηρέτες.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ο βασιλιάς Κάρολος, με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας Καμίλα, ετοιμάζεται να απολύσει το 20% του προσωπικού του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο ανάκτορο του Σάντρινχαμ, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκοτίας και σε άλλες βασιλικές κατοικίες. Το βασιλικό ζευγάρι διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι που κάνουν την ίδια δουλειά και όλοι τους πληρώνονται και από χρήματα του Δημοσίου.

karolos94865

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης εφημερίδας «The Mail on Sunday», που επικαλείται η «New York Post», το βασιλικό ζευγάρι διαπίστωσε ότι χωρίς λόγο υπάρχουν πολλοί βοηθοί για κάθε υπάλληλο, καθώς και αρκετοί βοηθοί των βοηθών. Επιπλέον, ο Κάρολος και η Καμίλα ρώτησαν τον υπεύθυνο του προσωπικού του παλατιού του Μπάκιγχαμ για ποιον λόγο υπάρχει άλλη κουζίνα για τα γεύματα που σερβίρονται σε αυτούς και άλλη κουζίνα για να τρώει το προσωπικό.

karolos kamila

«Γιατί δεν μπορούμε όλοι να τρώμε από την ίδια κουζίνα, με τον ίδιο σεφ;» ρώτησαν, χωρίς να λάβουν ικανοποιητική απάντηση. Ο Κάρολος φέρεται αποφασισμένος να μειώσει σημαντικά το προσωπικό του, με τη βρετανική εφημερίδα να εκτιμά ότι οι απολύσεις θα αφορούν «δεκάδες άτομα».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr