Ο εκδότης και επιχειρηματίας Γιώργος Μπόμπολας έφυγε σήμερα το πρωί της Μεγάλης Τρίτης σε ιδιωτικό νοσοκομείο που βρισκόταν καθώς είχε κάποιο ατύχημα. Μέχρι χθες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και το πρωί έφυγε στα 94 του χρόνια.

Με καταγωγή από τη Μάδαινα του Δήμου Μεσσήνης και μεγαλωμένος στον Πειραιά, ο Γιώργος Μπόμπολας, το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά αριστερής αντιστασιακής οικογένειας, κατάφερε, παρότι ξεκίνησε από χαμηλά και με φάκελο κομμουνιστή στην Ασφάλεια, να εξελιχθεί σε αυτοδημιούργητο και επιτυχημένο επιχειρηματία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ.

Αριστούχος της Ιωνιδείου και αργότερα του Πολυτεχνείου, ίδρυσε το 1977 την κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ ανοίγοντας νέους, προσοδοφόρους δρόμους στο αργοκίνητο και κλειστό σύστημα των δημόσιων προμηθειών. Ασχολήθηκε με τις εργολαβίες, ενώ επεκτάθηκε και στον κλάδο των ΜΜΕ.

Το 1981 δημιούργησε την πρωτοποριακή για την εποχή πολύχρωμη εφημερίδα ταμπλόιντ «Εθνος», που συνδέθηκε με το τότε ορμητικό ρεύμα της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλαξε το προφίλ του μέχρι τότε παραδοσιακού εκδότη. Οκτώ χρόνια αργότερα ακολούθησε η ανάληψη, μαζί με άλλους παραδοσιακούς εκδότες, της για πρώτη φορά προσωρινής άδειας για τη λειτουργία ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός ιδιωτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας με την ονομασία MEGA, εξέπεμψε το σήμα του στις οθόνες της επικράτειας στα τέλη του 1989.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr