Η Πρόσφατη Συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ και οι Εξελίξεις Στην Πολιτική Διάσπαση του Κόμματος

Η Πρόσφατη Συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ και οι Εξελίξεις Στην Πολιτική Διάσπαση του Κόμματος

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του Σαββάτου αποκάλυψε τα προβλήματα που μαστίζουν το κόμμα. Οι σπαταλημένες ώρες αναμονής για την επίτευξη απαρτίας, με μέλη να περιμένουν έως και τρεις ώρες πριν από την έναρξη, επισφράγισαν τη γελοιοποίηση και την απαξίωση του κόμματος που κυβέρνησε την κρίσιμη περίοδο 2015-2019.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε μια εμφανώς αρρωστημένη συγκατοίκηση μεταξύ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας των 87. Ο χρόνος έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει περιθώριο στοιχειώδους συνεννόησης για τα αυτονόητα, με τα μέλη του κόμματος αποφασισμένα να προχωρήσουν σε ρήξη. Η διαδικασία της διάσπασης φαίνεται αναπόφευκτη και επιταχύνεται περαιτέρω.

Στο πολιτικό σκηνικό, η ραγδαία απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είναι προφανής, με πολλούς να αναφέρονται σε αυτήν ως πολιτική αυτοκτονία. Οι εξέλιξεις αναμένονται ραγδαίες και το σενάριο αποχώρησης βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πιθανό. Η ενδεχόμενη εξαγωγή του ΠαΣοΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό.

Έτσι, το τραίνο της διάσπασης έχει ήδη σφυρίξει και η μάχη για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διάσπασης έχει ξεκινήσει. Μοιραίοι και αποφασισμένοι, οι συμμετέχοντες φαίνεται να οδηγούνται προς ένα οριστικό διαζύγιο, επιβεβαιώνοντας την ολοένα και πιο επίπονη κατάσταση για το κόμμα.

Πηγή: tovima.gr