Κάθε ουκρανικό μάς βρίσκει σύμφωνους… Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου είπε «ναι» στην προβολή της ουκρανικής ταινίας «Αδάμ, πού ει;».

gi tis elias antzela gkerekou

Η εν λόγω κινηματογραφική παραγωγή, που γυρίστηκε από Ουκρανούς στο Αγιον Ορος, θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 14 Απριλίου στα ελληνικά σινεμά. Το «Αδάμ, πού ει;» («Αδάμ, πού είσαι;») είναι μια βιωματική ταινία που εισάγει τον θεατή στην καθημερινή ζωή της Μονής Δοχειαρίου, ενός από τα παλιότερα μοναστήρια της Χερσονήσου του Αθω.

gkerekoy

Τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του οργανισμού σε δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες προβάλλουν διεθνώς το ελληνικό τουριστικό προϊόν και προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού της χώρας. Το φιλμ αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αλεξάντερ Ζαπορόσενκο, που ξεκίνησε ως διευθυντής φωτογραφίας σε σειρά ντοκιμαντέρ.

3144 KAZAKOS GKEREKOY KAZAKOS 30012020Η ιδέα για την ταινία ήρθε μετά την πρώτη συνάντηση του εμπνευστή της ιδέας και παραγωγού, Ουκρανού πρωτοδιακόνου Αλεξάντρ Πλίσκα, το 2006, με τον καθηγούμενο της μονής Γρηγόριο Ζουμή. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2015 και ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019.

gkerekou proedros eot

Έχει προβληθεί σε εξειδικευμένα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ρωσία, Πολωνία και Ουκρανία, και έχει βραβευθεί πολλάκις. Τώρα έρχεται να προβληθεί και στη χώρα μας.

gkerekou

«Είμαι πολύ περήφανη για την αιγίδα που δίνουμε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σε αυτή την εξαίρετη βιωματική ταινία. Για τον ΕΟΤ οι θρησκευτικοί-προσκυνηματικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί και η συστηματικότερη προβολή της πλούσιας άυλης θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας για την ανάδειξη, αλλά και την αναζήτηση της γνώσης και της πνευματικής µας ταυτότητας» δήλωσε η Αντζελα Γκερέκου.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr