Με την καταδίκη για δύο απόπειρες βιασμούς να τον βαραίνει, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, αλλά συνεχίζει τη ζωή του όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα.

filipidis 1

Ετσι, ο γνωστός ηθοποιός, αφού στις 3 Μαρτίου έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα όπως ορίζουν οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν, στη συνέχεια ταξίδεψε για το Αγιον Ορος.

4517 PETROS FILIPIDIS 11102022

Εκεί προφανώς θέλησε να απομονωθεί προκειμένου να ηρεμήσει και να βρει τη γαλήνη, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους φωτογραφικούς φακούς. Η αποκάλυψη για τον… προσκυνητή Πέτρο Φιλιππίδη έγινε από την εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, όμως η πληροφορία αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Η επίκληση του Θεού

«Θεωρώ την κίνηση περί Αγίου Ορους, μετά το “παρών” του στο αστυνομικό τμήμα, επίφαση. Δηλαδή, πάει να του δώσει ένα κλίμα της ανάγκης απομόνωσης της θρησκείας. Καθένας μας θέλει να πάει στο Αγιον Ορος να δει αυτόν τον τόπο. Οταν το κάνει υπό αυτές τις συνθήκες, το χρησιμοποιεί για τον εαυτό του, για την εικόνα του. Η αξία του Αγίου Ορους είναι να πας και να μελετήσεις το φαινόμενο σιωπής χώρου και πάντων κάτω από μια προσωπική ηρεμία. Η επίκληση του Θεού γίνεται μέσα σου, γίνεται παντού, δεν χρειάζεται τελετουργικός χώρος» επισήμανε ο συνεργάτης της εκπομπής Ανδρέας Μικρούτσικος.

mikroutsikos 1
Ανδρέας Μικρούτσικος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό, έχοντας κριθεί ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση εις βάρος μιας τρίτης γυναίκας, επίσης ηθοποιού.

0917 PETROS FILIPIDIS 23102020

Η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη. Το δικαστήριο αποφάσισε να του δοθεί αναστολή, υιοθετώντας τη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας πως «έχει γνωστή διαμονή και δεν προκύπτει σκοπός φυγής του».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr