Η Ελεονώρα Μελέτη είχε κάνει κατάψυξη ωαρίων στο παρελθόν και με αφορμή τις δηλώσεις της Ανθής Σαλαγκούδη στην εκπομπή της γι’ αυτό το θέμα μίλησε με τη σειρά της για τη δική της εμπειρία.

«Πρακτικά και ιατρικά δεν είναι δύσκολη η διαδικασία. Είναι κάτι απλό, ιατρικά υπό την έννοια ότι είναι μια διαδικασία που έχει δυο τρόπους να γίνει είτε με φυσικό κύκλο που σημαίνει ότι θα περιμένεις κάθε μήνα να σου έρχεται ο κύκλος ή υποβοηθούμενα. Κάνεις έναν κύκλο ορμονών πολύ μικρό, αναλόγως το πρωτόκολλο και την κατάσταση στην οποία είναι η γονιμότητα σου και σου τα παίρνουν με έναν πολύ ανώδυνο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Κατερίνα Καινούργιου: «Τον επόμενο μήνα σκέφτομαι να κάνω κατάψυξη ωαρίων»

katpsixi-oariwn-eleonora-meleti

Δεν πονάει. Ψυχολογικά είναι το κομμάτι γιατί μια γυναίκα, η οποία καλείται μια ωοκατάψυξη, σημαίνει ότι έχει έναν λόγο που το κάνει. Από εκεί και πέρα μπορεί μια γυναίκα να μην έχει σύντροφο, μία γυναίκα να πρέπει να παύσει την ικανότητά της να γίνει μητέρα γιατί αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όλα αυτά επιβαρύνουν την ψυχολογία. Δεν είναι εύκολο, να είσαι μια γυναίκα σε μια κομβική ηλικία, μπορεί να έχεις χωρίσει μετά από πολλά χρόνια από μια σχέση που έχεις επενδύσει και να είσαι σε ένα μεταβατικό στάδιο και να μη ξέρεις τι να κάνεις γιατί ο χρόνος τελειώνει.katpsixi-oariwn-eleonora-meleti

Έχει αρχίσει να σπάει το ταμπού. Είχα πάει όταν ήμουν 35 χρονών το 2013 και μου είχε πει ο γιατρός να μην το κάνω ακόμη. Όταν πήγα στα 38 δεν είχα σύντροφο, ολοκλήρωσα την κατάψυξη ωαρίων έχοντας γνωρίσει τον Θοδωρή και απλά δεν έβαλα τέλος σε αυτή τη διαδικασία γιατί το όφειλα στον εαυτό μου. Πολλές φορές κρίνεται η γυναίκα που παίρνει αυτή την απόφαση».

Διαβάστε επίσης: Η αμηχανία της Μελέτη on air όταν είδε δηλώσεις του συζύγου της για το βιβλίο της

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr