Με διαταγή του βασιλιά η Καμίλα θα φέρει επισήμως τον τίτλο της «βασίλισσας», όπως γράφει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην πρόσκληση που έστειλε στους προσκεκλημένους στη στέψη του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Ο Κάρολος πέτυχε αυτό που ήθελε εδώ και χρόνια, καθώς από τον τίτλο «βασίλισσα σύζυγος» που δόθηκε αρχικά στην Καμίλα, αφαιρέθηκε η λέξη «σύζυγος» και μετά τη στέψη η 75χρονη θα αποκαλείται «βασίλισσα».

karolos

Η Καμίλα ήταν η «βασίλισσα» της καρδιάς του Καρόλου πολύ προτού παντρευτεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1981, ενώ, όπως αποκάλυψε δημόσια η «θλιμμένη πριγκίπισσα», ήταν και ο λόγος για το διαζύγιό τους. Μετά τον θάνατο της Νταϊάνα στο δυστύχημα του Παρισιού, ο Κάρολος έδωσε μάχη με τους ανθρώπους του παλατιού για να δεχτούν ως σύντροφό του την Καμίλα. Οταν κατάφερε να την παντρευτεί το 2005 άρχισε νέο αγώνα για να πετύχει να της δοθεί ο τίτλος της «βασίλισσας» όταν εκείνος γίνει βασιλιάς. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο, καθώς, για παράδειγμα, ο ελληνικής καταγωγής σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππος, δεν είχε τον τίτλο του βασιλιά, αλλά του πρίγκιπα συζύγου της βασίλισσας.

karolos 1

Η Ελισάβετ υπέκυψε στις πιέσεις του γιου της λίγους μήνες προτού πεθάνει και στις αρχές του 2022 ανακοίνωσε ότι επιθυμία της ήταν να πάρει η Καμίλα τον τίτλο της «βασίλισσας συζύγου», όταν γίνει βασιλιάς ο Κάρολος. Αυτό ακριβώς συνέβη μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, αλλά τώρα η πρόσκληση που θα λάβουν περίπου 2.000 προσωπικότητες κάνει λόγο για τη στέψη του «βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ» και της «βασίλισσας Καμίλα».

kamila

Εφαγε τα μούτρα του ο «άσωτος» Χάρι όταν προσπάθησε να δει από κοντά τον πατέρα του στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Βρετανία. Ο βασιλιάς Κάρολος έκλεισε την πόρτα στη μούρη του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ γιου του, καθώς αρνήθηκε να τον συναντήσει με τη δικαιολογία ότι είναι «πολύ απασχολημένος».

harry 2

Φαίνεται ότι ο Κάρολος δεν έχει καταπιεί ακόμη τις δημόσιες κατηγορίες του γιου του μέσα από συνεντεύξεις και την αυτοβιογραφία του ότι δεν ήταν καλός πατέρας και ότι δεν στάθηκε στο πλευρό του όταν ήταν μικρός.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr