Ωμή επίθεση οδηγού ταξί σε διεμφυλική στο κέντρο της Αθήνας

Ωμή επίθεση οδηγού ταξί σε διεμφυλική στο κέντρο της Αθήνας

Διεμφυλική γυναίκα δέχτηκε βίαιη επίθεση από έναν οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης 26/9. Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν κοινωνική λειτουργός, που ήταν παρούσα, ενημέρωσε την Αστυνομία και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής κλήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η 33χρονη, καταγωγής από τη Βραζιλία, είχε επιβιβαστεί στο ταξί με τον φίλο της από το Γκάζι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο 55χρονος οδηγός, που κατάγεται από την Αλβανία, άρχισε να τους επιτίθεται, χτυπώντας τους με γροθιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα. Ακολούθως, σταμάτησε το όχημα και τους αποβίβασε βίαια.

Η 33χρονη, προσπαθώντας να διαφύγει από τον επιτιθέμενο, έπεσε σε τζαμαρία πολυκατοικίας, προκαλώντας τη σπασίματα του τζαμιού και τραυματισμούς στον εαυτό της. Υπάλληλος της καθαριότητας που παρακολούθησε τη σκηνή ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Η Αστυνομία, χρησιμοποιώντας βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα, κατάφερε να ταυτοποιήσει τον οδηγό αναγνωρίζοντας τις πινακίδες του ταξί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Προς το παρόν, ερευνάται αν η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα ή αν οι λόγοι σχετίζονταν με την άρνηση πληρωμής από τους επιβάτες.

Πηγή: tovima.gr