Σύλληψη 14 Μελών Εγκληματικής Συμμορίας στην Αττική για Κλοπές από Οικίες

Σύλληψη 14 Μελών Εγκληματικής Συμμορίας στην Αττική για Κλοπές από Οικίες

Η Ασφάλεια προχώρησε στη σύλληψη 14 μελών εγκληματικής συμμορίας που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές σπιτιών στην Αττική, ενώ 2 από αυτά ήταν ήδη κρατούμενα. Η δράση τους υπολογίζεται ότι απέφερε κέρδη ύψους 367.125 ευρώ. Συγκροτήθηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές, συμμορία, καθώς και παραβάσεις σχετικές με ναρκωτικά και όπλα.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν και 9 επιπλέον άτομα, κατηγορούμενα για αδικήματα όπως η απείθεια και η εξύβριση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε βάρος 2 από τους συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης λόγω συμμετοχής τους σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε κατάστημα στη Δυτική Αττική.

Η συμμορία λειτουργούσε με ποικιλία στη σύνθεση των μελών της και κυρίως στη περιοχή της Ηλιούπολης, αρπάζοντας χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Η στρατηγική τους περιλάμβανε την παρακολούθηση του στόχου και την εξασφάλιση ότι οι ένοικοι θα απουσιάζουν, προκειμένου να εκτελούν τις διαρρήξεις ανενόχλητοι. Χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και είχαν σχεδιάσει δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής για να αποφύγουν την σύλληψη. Επιπλέον, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και χρησιμοποιούσαν γάντια.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, εξιχνιάστηκαν συνολικά 121 κλοπές, με τις περισσότερες να καταγράφονται στην Ηλιούπολη. Ξεχώρισαν επίσης κλοπές από άλλες περιοχές όπως ο Άλιμος, η Γλυφάδα και ο Πειραιάς.

Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάρα πολλά αντικείμενα, όπως 39 κινητά τηλέφωνα, 6 όπλα, 287 φυσίγγια, καθώς και πλήθος τιμαλφών, όπως ρολόγια και κοσμήματα, αποκαλύπτοντας το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Πηγή: tovima.gr