Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ Χάντερ Αλί Ταουίλ από ισραηλινή αεροπορική επίθεση

Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ Χάντερ Αλί Ταουίλ από ισραηλινή αεροπορική επίθεση

Νεκρός είναι ο διοικητής της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, Χάντερ Αλί Ταουίλ, έπειτα από αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών Δυνάμεων. Ο Ταουίλ είχε διατελέσει διοικητής της εταιρείας Kfarkela της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση εκατοντάδων βλημάτων και αντιαρματικών πυραύλων προς τις ισραηλινές κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει: «Μετά από πληροφορίες από τον IDF, η IAF χτύπησε και εξολόθρευσε τον τρομοκράτη Χάντερ Αλί Ταουίλ. Μαζί με τους τρομοκράτες Μοχάμεντ Χάντερ και Χασάν Ντιρ ελ Ρασένι, οι οποίοι εξοντώθηκαν επίσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ταουίλ ήταν υπεύθυνος για την επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους στο Κφαρ Γιουβάλ στις 14 Ιανουαρίου 2024, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο 76χρονος Ισραηλινός πολίτης Mira Η Ayalon και ο γιος της, ο λοχίας πρώτης τάξης (Απ.) Barak Ayalon, μέλος της ομάδας ασφαλείας της κοινότητας στην 769η Περιφερειακή Ταξιαρχία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ταουίλ είχε ενεργό ρόλο σε προηγούμενες επιθέσεις και ήταν σε στρατηγική θέση μέσα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η αποκάλυψη της εξόντωσής του επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη στρατηγική του Ισραήλ για την αντιμετώπιση των απειλών από τη Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Πηγή: tovima.gr