Τραγωδία στη σχολική εκδρομή στην Ταϊλάνδη με πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών

Τραγωδία στη σχολική εκδρομή στην Ταϊλάνδη με πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών

Τραγική κατάσταση σημειώθηκε σε σχολική εκδρομή στην Ταϊλάνδη όταν λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από την επαρχία Ουτάι Θάνι κυριεύτηκε από φωτιά. Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία πως περίπου 25 άτομα μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο της καταστροφής, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι 19 από τους 44 επιβάτες (38 παιδιά και 6 καθηγητές) διασώθηκαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 16 μαθητές και τρεις δάσκαλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για ιατρική φροντίδα, ενώ οι αιτίες της φωτιάς παραμένουν υπό έρευνα. Στιγμιότυπα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνό καπνό να βγαίνει από το λεωφορείο, το οποίο ήταν σε φλεγόμενο στάδιο.

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιανουάτρα, μιλώντας για την τραγωδία, δήλωσε ότι οι μαθητές μετείχαν σε εκδρομή από την επαρχία Ουτάνι Τανί, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας. «Ως μητέρα, επιθυμώ να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών», ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Οι φρικτές εικόνες από το συμβάν έχουν προκαλέσει σοκ στον κόσμο, καθώς η τραγωδία υπογραμμίζει την ανάγκη για αυστηρότερη ασφάλεια στα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για σχολικές εκδρομές.

Πηγή: tovima.gr