Η Ηγεσία του ΠαΣοΚ και η Στρατηγική Αποφυγής Συγκρούσεων

Η Ηγεσία του ΠαΣοΚ και η Στρατηγική Αποφυγής Συγκρούσεων

Η απόφαση των Ανδρουλάκη – Δούκα να μην καταναλώσουν χρόνο και ενέργεια σε τηλεοπτική αντιπαράθεση είναι ενδεικτική της έστω και περιορισμένης αυτογνωσίας τους. Μπορεί οι διαδικασίες εκλογής ηγεσίας του ΠαΣοΚ να είναι σημαντικές, ωστόσο, η ρεαλιστική προσέγγιση των υποψηφίων είναι αξιοσημείωτη. Αν και η συμμετοχή τους στη δεύτερη εσωκομματική κάλπη της Κυριακής αναμένεται, οι λόγοι για την αποφυγή ενός ντιμπέιτ είναι ποικίλοι και δεν αφορούν απλώς την προοπτική μιας δημόσιας αντιπαράθεσης.

Η ματαίωση του ντιμπέιτ φανερώνει μια σοφή απόφαση, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι οι ομάδες των υποψηφίων είχαν ήδη αποκλείσει τη διεξαγωγή του, δεδομένου ότι εκείνη την ημέρα ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ. Σίγουρα, η τηλεθέαση θα ήταν άνιση, αλλά ο αντίκτυπος σε επίπεδο αποτελεσματικότητας ήταν μια άλλη παράμετρος που συντέλεσε στην απόφαση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η παράσταση της Εθνικής την Πέμπτη, με τη συντονισμένη και αποφασιστική εμφάνιση της ομάδας, αποτελεί αντίβαρο της πολιτικής μετριότητας που παρατηρείται καθημερινά. Χρειάζεται μια τέτοια θετική διοίκηση, και αν κάποιος αποφασίσει να αντλήσει από την εικόνα του «προπονητή» και να τη συνδυάσει με τον ρόλο του «πολιτικού ηγέτη», ίσως να μπορέσει να εμπνευστεί αποτελεσματικά. Αρκεί φυσικά να μην έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης.

Πηγή: tovima.gr