Η ανταλλαγή απόψεων την Τετάρτη στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είχε ως επίκεντρο την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία έκπληξη, και το ενδιαφέρον παρέμεινε περιορισμένο. Τα πραγματικά ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν αλλού, σε διαφορετικά πλαίσια και αφορμές.
Η πολιτική αντιπαράθεση έχει μετατοπιστεί στην αντιπαλότητα μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ, το οποίο, απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να αναλάβει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρόλο που τυπικά δεν κατέχει αυτό το ρόλο, καταβάλλει προσπάθειες να πείσει πως του ανήκει δικαιωματικά.
Μία πιο ενδιαφέρουσα διάσταση της συζήτησης είναι η επιλογή ρήξης που φαίνεται να έχει συνειδητά επιλεγεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι συνεχείς επιθέσεις του πρώην Πρωθυπουργού ανταπαντώνται από την ηγεσία της κυβέρνησης, και είναι πιθανό να δούμε επεισοδιακή συνέχεια στην πολιτική σκηνή.
Η κατάσταση αυτή εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις αιτίες της σκληρής αντιπαράθεσης. Είναι άραγε αποτέλεσμα αγνών ανησυχιών του πρώην Πρωθυπουργού για τον διάλογο με την Τουρκία ή καλύπτει άλλων τύπου πολιτικές επιδιώξεις; Υπάρχει ενόχληση σχετικά με τη σταθερή πολιτική επιρροή του σημερινού Πρωθυπουργού; Ή μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβονται αποκλειστικά προσωπικά κίνητρα;
Ανεξαρτήτως των απαντήσεων, η απειλή πολιτικής αστάθειας χωρίς προφανή λόγο είναι σίγουρα επιζήμια για τη χώρα. Παράλληλα, υπάρχουν τρόποι να αποφευχθεί μία τέτοια εξέλιξη, και οι αποφάσεις ανήκουν στον Πρωθυπουργό, εάν διαπιστωθεί πρόβλημα αμφισβήτησης της κοινοβουλευτικής ισορροπίας.
Πηγή: tovima.gr