Ο Νίκος Γκέλια που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Μαύρο Ρόδο» είναι αλβανικής καταγωγής και πρόσφατα απέκτησε ελληνική ταυτότητα και η χαρά του είναι μεγάλη.

gkelia65727

Καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στην απόκτηση ταυτότητας και εξομολογήθηκε πόσο σημαντικό είναι για εκείνον. «Είναι πολύ φιλόξενος λαός η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι και εγκάρδιοι. Επίσης, συναισθηματικά θα σε αγκαλιάσουν αλλά αυτό έχει και την άλλη πλευρά του νομίσματος που έχει και το κομμάτι της ξενοφοβίας. Γιατί είναι και ένας λαός ο οποίος είναι σταυροδρόμι και πάντα περνάνε λαοί από εδώ, πάντα υπήρχε αυτό το κομμάτι, οπότε όσο ανοιχτός είσαι άλλο τόσο μπορεί να είσαι και καχύποπτος ή με κάποιες ρατσιστικές διαθέσεις».

gkelia65794

Και πρόσθεσε: «Άργησα 26 χρόνια να πάρω την ελληνική ταυτότητα. Είναι μία ιστορία που τραβάνε πολλά παιδιά μεταναστών. Είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία με πολλά “περίμενε”, πολλά ραντεβού και πολλή γραφειοκρατία. Ξαφνικά ήρθε ένα χαρτί σπίτι και μου είπαν “έλα, πάρτην”.

mavro rodo22847

Είναι περίεργο γιατί είμαι στο μπαλκόνι και καπνίζω και έρχεται ένας κύριος και νόμιζα ήταν κούριερ. Με ρώτησε αν μπορεί να έχει το διαβατήριο. Εν τω μεταξύ, δεν το έβρισκα αλλά είχα το δίπλωμα. Το διαβατήριό μου ήταν αλβανικό. Σημαίνει πολλά που την απέκτησα. Γλιτώνω τα γραφειοκρατικά, για τα ταξίδια επίσης. Κατά κύριο λόγο αφορά το παιδί μου, τα διαδικαστικά που αφορά την εφορία και ένα προσωπικό ηθικό που ήθελα πάρα πολύ».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr