Ο Γιωργής Τσαμπουράκης, με αφορμή τη νέα σειρά της ΕΡΤ, «Όρκος ΙΙ» έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες Tv».

giorgis tsampourakis

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε την δική του προσωπική εμπειρία από λεκτική κακοποίηση. Ο Γιωργής Τσαμπουράκης, αναφέρθηκε επίσης και στα όσα έχει καταφέρει το κίνημα #metoo.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου. Εσείς έχετε βιώσει κάτι ανάλογο στην καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Ο χώρος μας είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη προβολή από κάθε άλλο. Κακοποιητικές συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε όλους  τους επαγγελματικούς χώρους, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, οπότε δεν θεωρώ ότι ο εαυτός μου εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο. Όλοι έχουμε την εμπειρία μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια λεκτική επίθεση που μπορεί να σε πάει πίσω, να σε στιγματίσει ψυχολογικά, μέχρι το ακραίο, που ευτυχώς δεν έχει συμβεί σε μένα.

giorgis tsampourakis1

Πως αντιδράσατε όταν δεχθήκατε λεκτική βία;

Συρρικνώθηκα. Με πήγε πίσω και επανήλθα ύστερα από δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου, με τη βοήθεια ειδικού ψυχοθεραπευτή και αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που αντιστοιχούσαν. Έστειλα ένα ωραιότατο mail όταν έπρεπε, όπου απαριθμούσα όλα αυτά που με ενόχλησαν και μου κόστισαν πολύ στα πρώτα μου τρυφερά χρόνια στη δουλειά.  Το κουβαλούσα σαν σκιά επάνω μου και με βοήθησε, όταν κατάφερα να το επικοινωνήσω, να φύγει από πάνω μου και να με ενδυναμώσει, ώστε να μπορώ την επόμενη φορά να διαχειριστώ ακαριαία, στον παρόντα χρόνο, αυτό που συμβαίνει.

tsampourakis

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr