Quest Συμμετοχών Α.Ε. Υπογράφει Συμφωνία Εξαγοράς του 70% της Μπενρουμπή Α.Ε.

Quest Συμμετοχών Α.Ε. Υπογράφει Συμφωνία Εξαγοράς του 70% της Μπενρουμπή Α.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Quest Συμμετοχών Α.Ε., η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Μπενρουμπή Α.Ε. αντί τιμήματος 27,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η συνολική επένδυση μπορεί να φτάσει μέχρι 29,2 εκατομμύρια ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον αποδοχές προς τους μετόχους μειοψηφίας, ανάλογα με τα μελλοντικά αποτελέσματα της Μπενρουμπή Α.Ε.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε στις 11 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει και τη δυνατότητα απόκτησης του υπόλοιπου 30% μέχρι το 2027. Ωστόσο, η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας εξαρτάται από ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Μπενρουμπή Α.Ε. παρουσίασε πωλήσεις 25 εκατομμυρίων ευρώ, EBITDA 5,2 εκατομμυρίων ευρώ και ΕΒΤ 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, με πρόβλεψη για αύξηση αυτών των μεγεθών το 2024. Η εταιρεία διαθέτει 140 χρόνια ιστορίας στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού και κατέχει σημαντική θέση στον τομέα της διανομής ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης.

Η χρηματοοικονομική σύμβουλος της Quest Holdings για τη συναλλαγή ήταν η Grant Thornton, ενώ νομικός σύμβουλος το γραφείο Lambadarios Law Firm. Από την πλευρά της Μπενρουμπή Α.Ε., χρηματοοικονομικός σύμβουλος ήταν η Deloitte και νομικός σύμβουλος το γραφείο POTAMITIS/VEKRIS.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, η Quest Holdings είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με τη Μπενρουμπή, επισημαίνοντας ότι δεν είχε συνάψει καμία δεσμευτική συμφωνία εκείνη την περίοδο. Πηγή: tovima.gr