Αρχική Κόσμος Πετρέλαιο: Αύξηση «φωτιά» πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Αύξηση «φωτιά» πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι

0
Πετρέλαιο: Αύξηση «φωτιά» πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι

Ραγδαία άνοδος παρατηρήθηκε το πρωί της Τρίτης (28.9.2021) στην τιμή του αργού πετρελαίου στις αγορές της Ασίας, εξαιτίας της προσδοκίας ότι η ζήτηση θα αυξηθεί και πάλι, αλλά και της ανησυχίας για την επάρκεια της προσφοράς.

Έτσι, η τιμή του πετρελαίου Brent αυξήθηκε κατά 0,9% στις ασιατικές αγορές φθάνοντας τα 80,24 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ η τιμή του West Texas Intermediate ανέβηκε κατά 0,9% στα 76,07 δολάρια το βαρέλι.

Καθώς ο εμβολιασμός προχωράει και τα περιοριστικά μέτρα αρχίζουν να χαλαρώνουν φέτος, τα προθεσμιακά στοιχήματα για τη ζήτηση μαύρου χρυσού αυξάνονται πολύ, ενώ η έλλειψη ενέργειας στο βόρειο ημισφαίριο αύξησε τις τιμές του φυσικού αερίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, κάτι που έχει αντίκτυπο και στην πετρελαϊκή αγορά.

Ταυτόχρονα, τα στοκ αργού έχουν μειωθεί και η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων παραγωγών όπως η Ρωσία δεν άρκεσαν για να μετριάσουν την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Θα υπάρξει νέα αύξηση

Σύμφωνα με τον Τζον Ντρίσκολ, αναλυτή της εξειδικευμένης εταιρείας JTD Energy Services, η τιμή του μαύρου χρυσού δεν φαίνεται να έχει φθάσει στην κορύφωση.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου σημειώνεται μολονότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης, λόγω των προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού και λόγω του κλίματος για την μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού, που έχει προκαλέσει μεγάλες αυξήσεις των μολύνσεων σε αρκετά κράτη.

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here