Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια μεταξύ υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Νέας Δημοκρατίας

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια μεταξύ υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Νέας Δημοκρατίας

Οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βλάχου, με φόντο τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Βλάχος, μη ικανοποιημένος από την απάντηση του υπουργού στην ερώτηση των 11 βουλευτών, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, ζητώντας από τον κ. Χατζηδάκη διευκρινίσεις για τη λειτουργία των funds και των servicers, επισημαίνοντας ότι τα χρησιμοποιούν τα εργαλεία τους μόνο για να “αρπάξουν” περιουσίες.

Κατά την πρωτολογία του, ο βουλευτής εκφράστηκε επιθετικά, καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός ενημέρωσε πρώτα τους κυβερνητικούς συντάκτες και μετά τους βουλευτές. Ανέφερε ότι “δεν ζητάμε να χαρίσετε σπίτι σε κάποιον που δεν του ανήκει, ζητούμε δίκαιη κατανομή”.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος από τους άλλους και τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε μια πρωτοφανή κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια. Υποστήριξε ότι, μετά τις εκλογές του 2023, ελήφθησαν νέα μέτρα και είχε σημαντική βελτίωση στη ρύθμιση αυτών των δανείων. Εξήγησε, επίσης, ότι οι ίδιοι οι βουλευτές είχαν ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση και κάλεσε τον κ. Βλάχο να μην επικαλείται τις ψήφους τους.

Ο κ. Βλάχος, ωστόσο, επέμεινε, αμφισβητώντας τα στατιστικά στοιχεία του υπουργού και δηλώνοντας ότι “η στατιστική είναι η επιστήμη της απάτης”. ζήτησε να του πει πόσα δάνεια έχουν ρυθμιστεί και πόσα μεταφέρθηκαν σε funds.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι μένει προσηλωμένος στην οικονομική σοβαρότητα και κοινωνική ευαισθησία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για κοινωνικά προβλήματα, αλλά εργάζεται με σοβαρότητα για την επίλυσή τους. Δήλωσε πως “τα μέτρα που υιοθετήσαμε θα τα εφαρμόσουμε” και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προχωρά σε καλές πρακτικές, αποφεύγοντας τον λαϊκισμό.

Πηγή: tovima.gr