Ντέρμπι στην Προεδρία του ΠαΣοΚ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα

Ντέρμπι στην Προεδρία του ΠαΣοΚ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα

Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24 αποκαλύπτει σφιχτό ανταγωνισμό μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα στο ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στην πρόθεση ψήφου καθώς και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ. Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου είναι 32.2% για τον Ανδρουλάκη και 30.7% για τον Δούκα, με τους Π. Γερουλάνο και Α. Διαμαντοπούλου να ακολουθούν με 15.2% και 15.0% αντίστοιχα.

Στην ευρύτερη πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε όσους θα συμμετάσχουν στις εκλογές, τα αποτελέσματα είναι επίσης κοντά: Ανδρουλάκης 26.5%, Δούκας 25.8%. Αν εξεταστούν και τα ποιοτικά στοιχεία, η έρευνα τόσο τα αποτελέσματα πρόθεσης ψήφου όσο και η δημοφιλία των υποψηφίων καταδεικνύουν την έντονη κόντρα μεταξύ των δύο, με την πιθανότητα να είναι το δίδυμο του δεύτερου γύρου να είναι αυξανόμενη.

Στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα ευρήματα, η δημοφιλία των υποψηφίων είναι η εξής: Γερουλάνος 46.8%, Ανδρουλάκης 45.5%, Διαμαντοπούλου 44% και Δούκας 42.1%. Στους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ η κατάσταση παραμένει σχετικά παρόμοια με ποσοστά 71.1% για τον Ανδρουλάκη, 59.9% για τον Γερουλάνο και 57% για την Διαμαντοπούλου.

Η δυναμική δεν αλλάζει στον δεύτερο γύρο, όπου η μάχη μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα είναι εξαιρετικά σφιχτή, με ποσοστά 43.7% και 43.1% αντίστοιχα. Ενδεχομένως η παρακολούθηση του debate να προσέφερε επιπλέον στοιχεία για τη δημόσια αντίληψη, όπου φάνηκε ότι κανένας υποψήφιος δεν υπερείχε σημαντικά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να προηγείται με 45.9% μεταξύ των ψηφοφόρων, ενώ το 24.5% της κοινής γνώμης τον θέλει επανεκλεγμένο. Οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι ότι ο Σ. Φάμελλος είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ με 25.8%, ενώ ακολουθεί ο Πολάκης με 14%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι η πολιτική συγκυρία δημιουργεί αυξημένο ενδιαφέρον γύρω από τις εκλογές στο ΠαΣοΚ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κοινή γνώμη να καθορίζει τις προτιμήσεις της μέσα από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Πηγή: tovima.gr