Η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και αδελφή του βασιλιά Καρόλου, θεωρεί ότι «δεν είναι καλή ιδέα» ο περιορισμός του μεγέθους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση του Καναδά CBC.

karolos kamila

«Από τη δική μου οπτική, δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε», είπε η 72χρονη πριγκίπισσα, αναφερόμενη στα μέτρα που έλαβαν τα Ανάκτορα τα τελευταία χρόνια για να μειώσουν το κόστος διαβίωσης των Γουίνδσορ. Το σχέδιο «περιορισμού» της βρετανικής μοναρχίας είχε συζητηθεί «σε μια εποχή που υπήρχαν λίγο περισσότερα άτομα» στην οικογένεια, παρατήρησε.

karolos

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάρολος ίσως αποφασίσει να μειώσει τους υπαλλήλους που απασχολούνται στις υπηρεσίες του αλλά και τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που τον εκπροσωπούν σε επίσημες αποστολές, ώστε να περιοριστεί το κόστος που επωμίζονται οι Βρετανοί φορολογούμενοι.

karolos kamila

Η πριγκίπισσα Άννα έδωσε αυτήν τη συνέντευξη λίγες ημέρες πριν από τη στέψη του Καρόλου που θα γίνει στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, το Σάββατο. Αναμένεται ότι θα παραστούν χιλιάδες Βρετανοί, τουρίστες και επίσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Η πριγκίπισσα, 16η στη σειρά διαδοχής, θεωρείται το πιο δραστήριο μέλος της βασιλικής οικογένειας αφού το 2022 συμμετείχε σε 214 επίσημες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr