Αρχική Ελλάδα Συγκέντρωση απόψε από τις δημοτικές κινήσεις και αυτοδιοικητικά σχήματα της ΛΑΕ

Συγκέντρωση απόψε από τις δημοτικές κινήσεις και αυτοδιοικητικά σχήματα της ΛΑΕ

0
Συγκέντρωση απόψε από τις δημοτικές κινήσεις και αυτοδιοικητικά σχήματα της ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν δημοτικές κινήσεις και αυτοδιοικητικά σχήματα την Δευτέρα 9/8  8μμ στο Σύνταγμα.

“Τις τελευταίες ημέρες καίγεται όλη η χώρα.Συντελείται μία απίστευτη καταστροφή του φυσικού πλούτου και των περιουσιών των κατοίκων σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν παραδοθεί στις φλόγες, με την κυβέρνηση να προσπαθεί  να διαχειριστεί επικοινωνιακά την καταστροφή αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη ζωή των  ανθρώπων. Επιρρίπτουν τα πάντα στην κλιματική αλλαγή, ενώ είναι οι ίδιες οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των προηγούμενων και της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, που λυμαίνονται τον δημόσιο χώρο.

Είναι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ, που ψήφισε τον αντιπεριβαντολογικό νόμο Χατζηδάκη και σχεδόν εκμηδένισε τις δαπάνες για αντιπυρική θωράκιση.

Η μόνη λύση είναι οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες των κοινωνικών φορέων, των αυτοδιοικητικών σχημάτων, της νεολαίας και ολόκληρου του λαού για την άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων

Άμεση  ενίσχυση των μηχανισμών πυρόσβεσης και δασοπροστασίας με τον απαραίτητο εξοπλισμό  και εναέρια μέσα αλλά και με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης των δασικών πυρκαγιών

Άμεση κήρυξη των πληγεισών περιοχών αναδασωτέων και πλήρης απαγόρευση κάθε {επενδυτικής αξιοποίησης} πάνω στην καταστροφή του φυσικού πλούτου.

Άμεση λήψη μέτρων στήριξης του πληθυσμού στις πληγείσες περιοχές και πλήρης αποζημίωση{100%} των κατοίκων για τις περιουσίες, που χάθηκαν.

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και θα το υπερασπιστούμε με αγώνες.

Όλες και όλοι  στη συγκέντρωση την Δευτέρα 9/8/2021, 8μμ στο Σύνταγμα.”

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here