Ο Αλέκος Συσσοβίτης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλου και την Τζένη Μελιτά.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας λόγω του προβλήματος ψυχικής υγείας της μητέρας του.

sysov

«Αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιούνται ποτέ. Όταν έχεις έναν άνθρωπο με ψυχικά προβλήματα στο σπίτι, για τους άλλους είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και μεγάλο μάθημα. Το αδιέξοδο είναι όταν καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι μία παθογένεια που όσο κι αν δουλέψει κανείς, αν δεν έχει τα εχέγγυα, μία παιδεία, να μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να πάει παραπέρα, να μάθει πώς πραγματικά μπορεί να διαβάσει τον εαυτό του, να δει τα αρνητικά σημεία του, να τα αποδεχθεί και να συμβιβαστεί με αυτά… ταλαιπωρεί και τον εαυτό του και τον περίγυρο.

syssosv

Έχει να κάνει και με την οικονομία μίας οικογένειας. Όταν τρέχει πίσω από τους γιατρούς στο ΙΚΑ και αυτοί έχουν να δουν 1.500 περιπτώσεις, με ποιον θα ασχοληθούν ουσιαστικά; Οπότε ξεκινάνε μία αγωγή, βοηθούν τα φάρμακα σε κάποιες περιπτώσεις αλλά και η ψυχανάλυση είναι πολύ σημαντική.

syssso

Εγώ ήμουν καθημερινά κοντά της στους γιατρούς και από πολύ μικρή ηλικία… 5, 6, 7, 8, 10. Ήμουν το αποκούμπι της, ήταν φυσιολογικό να με έχει κοντά της. Ήθελε ένα στήριγμα. Σαφέστατα η μάνα μου φρόντιζε εμένα αλλά ζητούσε ταυτόχρονα και μία συναισθηματική στήριξη.»

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr