Ο Δημήτρης Παπανικολάου, παραχώρησε μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν». Ο γνωστός μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε στο σύνδρομο Άσπεργκερ, από το οποίο πάσχει η κόρη του, Άρια αλλά και στους λόγους που τον οδήγησαν να μιλήσει δημόσια για αυτό.

dimitris papanikolaou

«Το έκανα για την προστασία του παιδιού μου γιατί συνέβαιναν διάφορες περίεργες συμπεριφορές με μπούλινγκ και τέτοια και όταν δημοσιοποιείς ένα τέτοιο θέμα και λόγω του ότι εγώ είμαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί κάνουν πίσω. Οι καλοί υπερισχύουν. 

dimitris papanikolaou2

Είχα διαγνωσθεί και εγώ με το σύνδρομο Άσπεργκερ, Τότε πήγαινα με την γυναίκα μου για ψυχοθεραπεία, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν είναι κανένας γύρω μας. Έπρεπε να ξέρουμε πώς θα είμαστε εμείς καλά με ένα τέτοιο θέμα στο σπίτι για να στηρίζουμε και το παιδί και τον εαυτό μας. Έλεγα για πολλούς μήνες στην γυναίκα μου να μιλήσουμε δημόσια για την κόρη μας και δεν ήθελε για να μην στιγματιστεί το παιδί.

dimitris papanikolaou1

Εγώ εκεί λοιπόν, σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου και η γυναίκα μου ήρθα μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια»

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr