Αρχική Δυτική Ελλάδα Θάνατος 11χρονου από σφαίρα στο Μενίδι: Συζητήθηκε η έφεση του Δημοσίου

Θάνατος 11χρονου από σφαίρα στο Μενίδι: Συζητήθηκε η έφεση του Δημοσίου

0
Θάνατος 11χρονου από σφαίρα στο Μενίδι: Συζητήθηκε η έφεση του Δημοσίου

Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας θα κρίνει την υπόθεση για την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια του 12χρονου Μάριου ο οποίος σκοτώθηκε πριν τέσσερα χρόνια από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι μετά την έφεση που άσκησε το ελληνικό δημόσιο  κατά της πρωτοδίκης απόφασης που δικαιώνει την οικογένειά  του ανήλικου θύματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι γονείς του Μάριου δια  του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης. Ο λόγος είναι ότι σε αυτήν περιλαμβάνεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον σκεπτικό της μειοψηφίας το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της οικογένειας του 11χρονου.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου τις σκέψεις  και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» τόνισε ο κ.Μαντάς.

Αντίθετα, το δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου.

Οι δικαστές αφού άκουσαν και τις δύο πλευρές επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν την απόφαση τους.

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here