Άλλος ένας φανατικός θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου προστέθηκε στην ατελείωτη λίστα, παραμονές εκλογών του 2023. Το σημαντικότερο; Χωρίς να είναι ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον εμφανώς!

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο γοητευτικός ηθοποιός Νίκος Κουρής, συζητώντας με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, πήγε την κουβέντα τους στην πολιτική, φανερά έστρεψε εκεί το ενδιαφέρον, για να δημοσιοποιήσει τον θαυμασμό του για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά παραδόξως και για τον Λεωνίδα Κύρκο.

nikos kouris 1

«Ηταν άλλο επίπεδο, ήταν πειστικοί, έκαναν τον κόσμο καλύτερο» δήλωσε. Το επιχείρημά του, και για τους δύο, ήταν ότι αυτοί οι πολιτικοί ενέπνεαν, γεγονός που κανείς πολιτικός δεν πετυχαίνει σήμερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ηθοποιού. «Είναι δύσκολο να εμπνεύσεις ανθρώπους, και γι’ αυτό ο Παπανδρέου είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.

nikos kouris5

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ενέπνευσε πολλούς. Έβλεπα τον Λεωνίδα Κύρκο σε ένα ντοκιμαντέρ πρόσφατα και έκλαιγα με το ήθος, με το επίπεδο του λόγου και της φιλοσοφίας του. Για τον τρόπο που μιλούσε, αρνητικά φυσικά, για τον Παπανδρέου, αλλά πάντα με σεβασμό.

nikos kouris3

Ηταν ένας άλλος πολιτικός λόγος και ήταν πιο πειστικοί σε σχέση με τώρα. Πλέον η πολιτική δεν είναι καθόλου πειστική, ούτε καν τα ψέματα που λένε, γιατί καμιά φορά τα ψέματα ακούγονται και αληθινά.

nikos kouris1

Η πλάνη είναι πολύ βασικό συστατικό της πολιτικής, αλλά και βασικό συστατικό της ελπίδας. Αν δεν πιστεύεις έστω και στα ψέματα, δεν έχεις ορίζοντα» ήταν τα λόγια του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Κουρή και, ακούγοντάς τον, αναρωτιόμαστε: «Τι κάθεται και ψάχνει υποψηφίους από εδώ και από εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης; Εδώ τον έχει, έτοιμο»!

Πηγή: espressonews.gr